Kérem Várjon!
Jakab Tamás
Jakab Tamás
újságíró

Közgazdászként végeztem már jó régen, azóta is ez a pénzkereseti forrás, egymáshoz látszólag semmi köze területeken dolgozva (aki szeretne minőségirányítási rendszert bevezetni, működtetni és fenntartani, mert mondjuk mezőgazdasági vagy gazdaságfejlesztési projektjéhez szükséges, az nyugodtan jelentkezhet mindkettő kérdésben…), ebbe a borújságírás nevű dologba nagyjából mint Pilátus a krédóba… 

Bátran bevallom, boroskólával kezdtem (oké, némi felmentést ad a korszak, a 90-es évek legeleje), az igazán minőségi, borászatok látogatásától független borfogyasztás Győrffy Zoli egykori pezsgőházi borestjein indított el, ami a szervezett tanulmányok útjára is terelt: WSET 3 (még Magyarországon), majd mostanában Internationales Weinmarketing MA (már Ausztriában). 

Visszanéztem a könyvtáraim, 2019-ben küldtem be az első anyagom a Pécsi Borozóba, azóta is itt jelenek meg, próbálva egy-két témát a felszínen tartani, mint pl. 2024-ben néhány bormarketinges, tudásalapozó cikkben, amelyek így nem rövidek, cserébe hosszúak és végig kell olvasni őket, ha meg akarjuk tudni a tartalmukat, de egykori egyetemi oktatóként is mindig a tudásátadás volt a célom.

2020-ban a WWW elért, azaz a Web Wine Writing, amit akkor sikerült is megnyernem, ez adott egyfajta lökést, be kell vallani. Volt részem azóta, ennek is köszönhetően, borbírálatokban (Kékfrankos Grand Tasting, Winelover Wine Award, Portugieser du Monde), volt részem ehhez kapcsolódó bírálatok szervezésében, és váltakozó intenzitással (mostanában újra erőteljesebben), de volt részem saját borkóstolók tartásában. 

„Telephelyet” változtatva, Ausztriában élve, szeretnék valami együttműködést kialakítani a két országa borászai, borászata között, akár közös kóstolók, akár szakmai utak szervezése, akár más formában. Reméljük, ez is működni fog. 

Díjak
második