1990-ben születtem Mohácson, végzettségemet tekintve természetvédelmi mérnök vagyok. A borral egyetemi éveim alatt kerültem szorosabb kapcsolatba, amikor véletlenül a kezembe akadt egy szupermarket kiadványa. Lenyűgözött az a nyelvezet, mellyel a borokat jellemezték. Akkor éreztem meg először, hogy itt többről van szó, mint szimplán egy alkoholos italról. Autodidakta módon műveltem magam, elolvastam mindent, ami a kezem ügyébe került, például az akkori print Pécsi Borozó lapszámokat. Barátaimmal közben létrehoztunk egy amatőr társaságot, átlagosan havonta tartottunk egy-egy tematikus vakkóstolót. Összedobtunk fejenként néhány ezer forintot, én beszereztem a sort, s így egy-egy ilyen alakalommal egy palack áráért mindenki 8-10 féle bort is megkóstolhatott. Néhány év alatt többszáz tételt volt szerencsém így megismerni. Ez fontos tapasztalat volt és elmélyítette a bor iránti érdeklődésem.
A bor mellett a szövegalkotás is közel áll hozzám, így adta magát, hogy előbb utóbb ez a két terület valahol majd összeér. Az első boros cikkem a 2023-as Web Wine Writing pályázatra készült, mellyel kategóriagyőzelmet értem el. Ez az eredmény és az olyan releváns visszajelzések, mint Szabó Edit, Győrffy Zoltán és Bukovics Martin biztatása elég nagy fenékbe rúgás volt ahhoz, hogy folytassam. Azóta kisebb-nagyobb aktivitással, de viszonylag rendszeresen küldök cikket a Pécsi Borozónak. Ha van miről írnom, szívesen teszem, de nincs kényszer, nem futok minden áron a téma után. Nem vagyok szakértő. A PB-ban mások nálam sokkal jobban értenek a borhoz. Ettől függetlenül bízom az ízlésemben (de azért egy CEWI tanfolyamot kötelességemnek éreztem elvégezni). Esetemben a mozgatórugó inkább a storytelling. Olyan személyes történetekről, utazásokról írok, melyek számomra valamiért fontosak, mások számára talán érdekesek és nyomokban bort is tartalmaznak. Örülök, hogy ez a vonal is megfér a Pécsi Borozóban. Amíg jól esik írni, másoknak pedig olvasni, addig biztosan pötyögök évi pár cikket.