De, olasz, de, rizling: egyrészt az egyik oldalról a felmenői Közép- és Dél-Olaszországig vezethetőek vissza, másrészt rizling alatt eredetileg egy madárkás, azaz apróbb bogyójú fajtakört jelöltek.
Messi a grundon, Hosszú Katinka a tanmedencében, Hamilton a rutinpályán, Riccardo Muti a MÁV Szimfonikusokat vezényli! Így hangozna egy hamisítatlan clickbait felvezetés, pedig csak annyi történt, hogy Ercsey Dani beugrott a Da biberébe! Csak? Azért nekünk ez sem kis dolog…
A borászat ugyan hivatalosan nincs megnyitva a turisták előtt, de Thomas Brandl és Pasi Ketolainen MW neve elég volt ahhoz, hogy a farvizükön engem is beengedjenek. Mit beengedjenek, még portrét is festettek rólunk vörösborral!
Évjáratbemutatóra invitált Kvaszinger László, de ami meglepő, Budára, a Palack borbárba. Hiába kutattam az emlékeimben, még egyszer sem volt Budán kutyavásár, a borász pedig nevetve meg is erősítette a sejtésemet: ez volt az első alkalom, hogy Budapesten mutatkoztak be a nagyérdeműnek.
Szakértőkből álló zsűri választotta ki vakkóstoláson a 2025-ös év legjobb bioborait. Ha csak ennyi történt volna, elég lenne egy mínuszos hír, esetleg a győztesek felsorolásával, de a Pécsi Borozó főszerkesztőjeként én is ott ült az egyik bizottságban…
A Juhfark Ünnep somlói borászok összefogásával jött létre azért, hogy egy helyen, egy időben mutassa meg az egyik legkülönlegesebb magyar fajtát az érdeklődőknek. A reprezentatív sétálókóstolón megismerhetik az elmúlt évek legjobb tételeit: 16 borászat szigorú előzetes bírálaton kiválasztott 27 borát. A kóstolót évről évre megrendezik, az idei a jubileumi, 10. alkalom.