A kérdés jogos és időszerű, hiszen a hárslevelű, autochton Kárpát-medencei szőlőfajtaként eddig mintha csendes társként funkcionált volna. Szinte minden borvidéken találunk belőle kisebb-nagyobb ültetvényeket, mégsem játszik sehol sem főszerepet. Pedig amolyan terroir bor is lehetne, azaz olyan bor, amely tisztán és tartalmasan tudja visszaadni a termőhely/vidék adottságait. Lehet ásványos, lehet fűszeres-virágos, lehet hársméz illatú, lehet talajtól függően lágy és olykor savas-harsány. Rendkívül sokszínű és rendkívül nagy lehetőségekkel bíró fajta, amely még mindig megismerésre vár. Mi itt a Kalamárisban, most megteszünk egy újabb lépést efelé.
Időpont: 2015. április 30. csütörtök 18 óra
Helyszín: Kalamáris Borbisztró és Vinotéka – 7623 Pécs, Rákóczi út 30.
Tervezett Borsor
- Bakonyi Péter Villányi Hárslevelű 2014
- Bakonyi Péter Villányi Hárslevelű 2013
- Sauska Tokaji Hárslevelű 2013
- Somlói Apátsági Pince Somlói Hárslevelű 2012
- Bolyki János Egri „Meta Téma” Hárslevelű 2011
- Gizella Pince Tokaji „Szil-völgy” Hárslevelű 2011
- Szent Tamás Pincészet Tokaji „MÁD” Hárslevelű 2013 (félédes)
- Tűzkő Birtok Tolnai Hárslevelű 2011 (félédes)
- Bakonyi Péter Villányi Hárslevelű 2013 (édes)
- Hárs Pincészet Pécsi Hárslevelű 2013 (édes)
Borkóstoló: 3.000 Ft
Vacsora-ajánlatunk: Borjúsült, libamájmártás, hársfavirág teában párolt körte, édesköményes zelleres burgonyapüré
Vacsora: 1.500 Ft
Jelentkezés: kalamarispecs@gmail.com ; 72/312-573
vagy Facebook-üzenet formájában