Borcsütörtök a Café Paulusban Jakab Tamás szervezésében. Nyitó rendezvény, január 22., 18.30 órai kezdettel. Nyitó rendezvényünk apropóját az adja, hogy az év első jeles boros eseménye a Vince nap, az újborok napja, a vesszőszentelés napja. A régi hagyományok szerint a gazdák ekkor felkeresték egymás pincéit, hogy az új borokat megkóstolják, „értékeljék”. Az időjárás alakulását is megfigyelve, jövendöléseket is végeztek az éves termés alakulását illetően. A nap hagyományosan az újborok kóstolásának a napja, igaz, a Márton napi ünnepségek, fesztiválok elhomályosították ezt a hagyományt. Szeretnénk felépíteni ezt a hagyományt újra, nyilván nem pincénkbe járva, hanem a pincék nedűit hozva el vendégeinknek.
Három a magyar igazság, ennek jegyében mind fehér-, mind rozé, mind pedig vörösborokból három-három újbort mutatunk be:
- Mészáros Irsai Olivér
- Lisicza Cserszegi fűszeres
- Günzer Tamás Mont Blanc cuvée
- Fritmann Kékfrankos Rosé
- Wekler Szekszárdi rozé
- Planina Borház Néró rozé
- Günzer Zoltán Portugieser
- Gere Tamás Portugieser
- Dúzsi Marci Cuvée
(évjárat ezúttal értelemszerűen adott)
Természetesen egy kóstolónál elmaradhatatlan, hogy ne csak torkunk öblítsük, de bendőnk is töltsük (ha másért nem, hogy nehogy fejreálljunk). A kóstolót éppen ezért bőséges vacsora egészíti ki, streetfood jelleggel.
Kóstoló+vacsora
4000HUF/fő, jelentkezni a
borcsutortok@gmail.com címen.