Kérem Várjon!
Cikkek
Kerekes Vica, színésznő

A szlovákiai Füleken született művésznő jelenleg az egyik legnagyobb filmsztár Csehországban és Szlovákiában, de szerencsénkre a magyar szakma is kezdi felfedezni, elég csak a zseniális Stanislaw Lem feldolgozásra, az 1-re, az Almási Réka rendezte Tranzitidőre, vagy legújabb filmjére, az Apró mesékre gondolni. Azt viszont kevesebben tudják, hogy a gyönyörű színésznő rajong a borokért! Devín vagy Hárslevelű, Frankovka vagy Kadarka? Tartsanak velünk a Somlóra egy beszélgetés erejéig - interjúnk a Pécsi Borozó 2019/2, nyári számában jelent meg.

Ercsey Dániel
2019. szeptember 18. 08:51:46
Cikkek
Bori Mami, Gyöngyös

A Gyöngyösön található Bori mami az egyik legnépszerűbb hazai étterem. Közel 5 éves fennállása óta szinte minden évben elnyeri a Gourmet Fesztivál legjobb étterme díját, a vendégközönsége már inkább az ország különböző pontjairól és a Mátrából érkezik, mint a városból, pedig szinte alig lehet sajtóban hallani vagy olvasni róluk. Mivel a tulajdonos eredetileg marketing szakember, így a social media-ban aktívan jelen vannak, de közel sem annyira, hogy ez legyen a siker titka. A 2018-as év második fele viszont akaratlanul is az érdeklődés központjába helyezte az éttermet. Sándor Bélát, az étterem egyik tulajdonosát kérdeztük a hirtelen jött figyelemről és Magyarország egyik legismertebb fiatal séfjéről, Szabó Kevinről, aki 2018 végén csatlakozott a csapathoz. A cikk a Pécsi Borozó 2019/1 számában jelent meg.

Riedl Annamária
2019. szeptember 16. 11:02:08
Cikkek
Vida Péter, Szekszárd

Jó néhány év és interjú van már a hátam mögött, de olyan áhítattal és szeretettel még soha nem hallottam borászt mesélni a szőlőről és a borról, ahogy Vida Péter teszi. Tudtam én ezt jól, hiszen számos rendezvényen találkoztunk már és hallottam beszélni - az is magával ragadó volt -, de amikor az ember kizárólagosságot élvez egy órán keresztül, minden szó és mondat csak neki szól, az mégis más. Mindez pedig egy madárcsicsergős délelőtt, a teraszon, miközben egy cirmos macska tekergőzik az ember lábánál… nos, a percek mintha elszaladtak volna, az idő egy teljesen más dimenzióba került, miközben ő elementáris erővel emelt ki történeteivel a jelenből. Bevallom, némelyiknél még a könnyem is kicsordult. Biztosan állíthatom, hogy Vida Péter okkal kapta Istentől mind a borkészítés képességét, mind pedig azt, hogy meséljen róla.

Szabó Berni
2019. szeptember 12. 08:16:27
Cikkek
Szavazz a kedvenceidre!

Szavazzunk együtt a kedvenceinkre – október 31-ig várjuk voksaitokat a kedvenc Pannon Borrégiós étteremre, szálláshelyre és pincészetre. A díjakat az Adventi Borszalonon adjuk át, december 7-én.

bori
2019. szeptember 11. 12:14:09
Cikkek
Kézdy Dániellel beszélgettünk
A nyomtatásban megjelent cikkek néha féléves késéssel kerülnek fel a webre, de jobb később, mint soha. Főleg, ha ilyenkor is van mondanivalójuk. Kézdy Dániellel a Pécsi Borozó 2019 tavaszi számában jelent meg eredetileg az interjú.
Tüske Gyöngyi - Nyulasi Gábriel István
2019. szeptember 10. 13:04:46
Hírek

Az egri Ostoros Családi Pincészet Soltész prémium borcsaládja szeptember 3-án, kedden mutatkozott be a Gundel étterem Erzsébet termében három csodálatos borral. A különleges borokhoz különleges címkék is készültek, amelyeket maga a művész, Bukta Imre, Munkácsy-díjas festőművész mutatott be. 

Novák Barna
2019. szeptember 9. 07:50:57
Hírek

A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete Szüreti bemutatót rendez 2019. szeptember 4-én (szerdán) az intézet kísérleti telepein szőlőtermelőknek és borászoknak. A hagyományos szüreti bemutatón hasznos és gyakorlatias előadások, bemutatók, valamint természetesen szőlő- és borkóstolás is várja az érdeklődőket.

bori
2019. szeptember 2. 09:03:24
Hírek

Idén először hagyományteremtő szándékkal indít el egy új programot a Duna Borrégió Borút Egyesület. Az első Tóparti Pikniknek a kecskeméti Domb Beach ad otthont, a szabadtéri borkóstolón az egyesület közel 20 borászata több mint 50 könnyed nyári tételével ismerkedhetnek meg a vendégek. A mini-borfesztivál kísérőprogramjaként a Hirös Gasztroszínház Wine Tourist darabja lesz látható, este pedig Horváth Áron DJ garantálja a jó hangulatot.

bori
2019. július 24. 08:25:17
Hírek

Királyrák görögdinnye lepel alatt thai bazsalikommal, levendulás kacsamell édesköménykrémmel, pisztáciás piskóta málnával és sör fagyival, kísérő italként pedig citromfüves, ecetes üdítő vagy uborkás, görögdinnyés Aperol-koktél. Többek között ilyen különlegességek is kerültek a Société Bistro & Bar új, nyári ét- és itallapjára.

riedl
2019. július 11. 14:15:14
Hírek

Az egyik legismertebb hazai pálinkafőzde, az Agárdi tulajdonosai már 2017-ben keresték a fejlődési lehetőségeket, hogy pálinkáik mellett egy szélesebb párlatválasztékkal is megjelenjenek a hazai és külföldi italpiacon. Tavaly ősszel debütált a főzde három új terméke: az Agárdi Hungarian Dry Gin, az Agárdi Single Malt Whisky, valamint a tokaji hordóban érlelt Agárdi Rum. Párlataik – s elsősorban a gin - értékesítése növekszik mind a horeca, mind pedig a kiskereskedelmi szegmensben, s a termékfejlesztésben további lépések következtek.

bori
2019. július 7. 17:03:23
Hirdetés
Programok
Hirdetés
Programajánló
2019. Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
2019. 08. 10. 18:30 - 23:00
Bock Pince Villány, Batthyány u. 15.
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés