Az Etyeki Kúriánál az Öreghegyen a szőlőtőkék mellett már ötödik alkalommal rendezik meg a ChardonnÉJ nevű rendezvényt. Ezen az éjszakán a chardonnay kerül a középpontba. Az idei rendezvényen kiemelt szerepet szánnak a Kárpát-medencei chardonnay-k felfedezésére, ezért a külföldi meghívott pincészetek mellett Ercsey Dániel, a Pécsi Borozó szerkesztője egy mesterkurzus keretében hét boron keresztül fogja bemutatni a különböző országokat, termőhelyeket és borkészítési stílusokat.
Az Egri borvidék idén nyártól már a saját palackjával büszkélkedhet, a borkedvelők pedig nemsokára találkozhatnak is vele. Egy helyi, tradicionális üveget terveztek újra, amibe a jövőben a magasabb presztízsű egri borok kerülhetnek.
Immáron hagyományosan, minden év tavaszán debütál a BalatonBor legújabb évjárata: ezúttal május 21-én, a Société Budapestben lehetett először megkóstolni a 2018-as szüret eredményeként palackba került olaszrizlingeket. Az eseményhez másodjára csatlakozott Villány közösségi bormárkája, a REDy, de új díszvendéget is köszönthettünk Pannonhalmáról, a PH-Érték Egyesületet. Az évjáratpremier előtt került sor a HegyBor bírálatra is, így azt is megtudhattuk, hogy ki palackozhatja le 2018-ból a HegyBorát.
Immár 10. alkalommal rendezték meg a Magyar Tudományos Akadémia Bora borversenyt, ahol hagyományosan 2 minőségi kategóriában, 7 bortípusban versengett 14 magyarországi borvidék 48 pincészetének 142 bora. Domián Emesével (DipWSET), aki idén a verseny egyik szervezője volt készítettünk egy villáminterjút.
A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete május 15-én rendezte meg a hagyományos éves borbemutatóját, ahol a kísérleti borok segítségével, 45 bortételen keresztül értékelhették a vendégek az idén 70 éves jubileumát ünneplő intézet szőlészeti és borászati kutatómunkáját.
A Millenárison 9. alkalommal tartott OTP Gourmet Fesztivál nem csak Magyarország gasztronómiai felhozatalának legjaváról ad teljes képet, de az utóbbi évekre a térség legjelentősebb ilyen jellegű eseményévé is vált, amelyre a környező országok mellett idén Oroszországból és Koreából is érkeznek neves fellépők. Az idei fesztivál vezérfonalát a paprika, a sercli, és a sör adja.
Új köntöst kaptak a villányi Tiffán Ede Pincészet borai. A jól ismert logó maradt, a címkék viszont megjelenésükben letisztultabb külsőt kaptak. A váltás célja, hogy a borok eleganciájukat, harmóniájukat és a kifinomult villányi stílusukat megjelenésükben is tükrözzék. Az új arculat kidolgozása Králik Péter grafikus együttműködésével készült.
A Szekszárdi borvidéki borversenyen az idén összesen 51 borászat 238 mintája került a zsűri elé március 28-án, a benevezett tételek kétharmada a palackos, míg egyharmada a hordós kategóriába tartozott. Az eredményeket április 27-én, a Szent György-napi Borünnepen hozták nyilvánosságra.