Kérem Várjon!
Hírek
Jó bornak is kell a funky
bori
2022 August 25.

Az egri Bolyki Szőlőbirtok kapcsán sok minden eszünkbe juthat. Már a pince elhelyezkedése sem mindennapi, hiszen egy régi kőfejtőből alakították ki, de a boraik címkéit is megjegyzi, aki egyszer látta. A pince ősszel bemutatkozó csúcsborának tiszteletére pedig ötcsillagos fesztivált szerveznek, a funk, soul és jazz műfaj nemzetközileg elismert sztárjaival.

Az Egri borvidék két legfontosabb bora a fehér egri csillag és a vörös egri bikavér, az eredetvédelmi rendszer csúcsát jelentő grand superior borok különlegessége, hogy a borhoz szüretelt szőlő kizárólag egy dűlőről származhat.

A Bolyki Szőlőbirtok elsődleges szempontja a borkészítéskor az elérhető legjobb minőség, ezért régi cél volt, hogy a legmagasabb minőségi kategóriában készítsenek egri bikavért. A puzzle lassan állt össze, végül egy szerencsés területvásárlásnak köszönhetően a 2020-as évjáratból végre négy különböző szőlőfajtából sikerült olyan minőségű szőlőt szüretelni a verpeléti Öreghegy-dűlőben, ami megteremtette az alapot. A pincében, a hordókat kóstolva, majd házasításkor érezhető volt, hogy kivételes bor született.

A Bolyki birtok adottságai remek környezetet biztosítanak különböző rendezvénynek, a környék egyik legnépszerűbb helyszíne ez a koncert- és esküvőszervezők körében. A borász-tulajdonos Bolyki János régi vágya volt egy olyan rendezvény, ahol a saját korosztálya igényeit tudja figyelembe venni. Jó borok, finom ételek, minőségi koncertek, izgalmas fellépőkkel, igényes környezetben. Pár szerencsés találkozás után így született meg a Bolyki Funky Jam, a fesztivál, ahol a funk, soul és jazz műfaj nemzetközileg elismert és hazai legizgalmasabb előadói lépnek fel szeptember 16-17-én.

A rendezvény első napján, különleges gourmet borvacsora keretében mutatkozik be hivatalosan a Bolyki Szőlőbirtok csúcsbora, a Bolyki Öreghegy Grand Superior Egri Bikavér 2020. Egy ilyen alkalomra mindenképpen emlékezetes menüt szerettek volna, ezért régi barátaikat, az encsi Anyukám Mondta étterem és az egri Macok Bisztró csapatát kérték fel, hogy összeállítsanak egy méltó menüt a Bolyki borok főszereplésével. A Macok védjegyének számító szilvásváradi pisztráng éppúgy kóstolható lesz, mint a pince grand superior hárslevelűjével készített kurcaparti kakas, amit az Anyukám Mondta jegyez. A kulináris élményekről azok sem maradnak le, akik nem vesznek részt a pénteki vacsorán, mindkét étterem kínál majd izgalmas ételeket a fesztivál ideje alatt.

A vacsora után elindul a fesztivál, pénteken a Garami Funky Staff, majd a Big John Whitfield nevével fémjelzett Vienna Groove Unit lép fel. Szombaton kora délután indul a program, két izgalmas és tehetséges hazai előadó, Pintér Petra & Oriol Vandela, majd a Peet Projekt után két igazi világsztár, a Freak Power, majd a Nerio "Papik" Poggi által életre hívott The Soultrend Orchestra mozgatja majd meg a táncoskedvűeket. A műsort mindkét napon DJ Jazzkovács László jazzy-funky partija zárja.

Az biztos, hogy hasonló formátumú premierje még egyetlen magyar bornak sem volt, Bolyki János reméli, hogy az idei Bolyki Funky Jam-et ezután minden évben követi egy újabb izgalmas fesztivál, vannak olyan előadók, akikre régóta vár a magyar közönség.

Rendezvényinfo:

Bolyki Funky Jam

2022. szeptember 16–17.

3300 Eger, Bolyki-völgy

www.bolykifunkyjam.hu

Fellépők: Snidero Quaertet, Garami Funky Staff, Vienna Groove Unit feat. Big John Whitfield, Pintér Petra & Oriol Vandela, Peet Projekt, Freak Power, Papik Presents: The Soultrend Orchestra feat. Frankie Lovecchio & Nadia Staccia, DJ Jazzkovács László

Jegyek: https://www.bolykipinceszet.hu/a-jegyek

Mindkét napra legfeljebb 1500 jegyet értékesítenek.

Címkék