Kérem Várjon!
Hírek
Egyetemi borok a Nemzetiben
UP
2022 May 03.

A SzínHáz borait mutatták be a minap a Pécsi Nemzeti Színházban. A színházi kínálatban ezentúl pécsi borok is helyet kapnak, méghozzá a Pécsi Egyetemi Borbirtok rozéja és pinot noirja kapott elsőként színházi külsőt.

A sajtó meghívott képviselőit Lipics Zsolt a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója és Vidákovics Szláven művészeti vezető köszöntötte.

Ezt követően a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet elnöke, Madaras Zoltán – aki elkötelezett híve a bor és kultúra összekapcsolásának - ismertette az általa vezetett intézet sokszínű, innovatív kutatói, fejlesztői tevékenységét, majd Ipacs Szabó István főborász mutatta be a SzínHáz borait.

A rendezvényen Bognár Szabolcs operaénekes, a Pécsi Nemzeti Színház művésze énekelte el Erkel Ferenc Bánk Bán című operájából Petur bán bordalát és Denza: Funiculi Funicula című kedves olasz melódiáját. Zongorán Horváth Judit kísérte.

A Pécsi Nemzeti Színház Lipics Zsolt igazgató vezetésével a körülöttünk levő világra való nyitottság jegyében sok területen keresi a magas minőséget, elhivatottságot, innovatív hozzáállást fontosnak tartó partnereit.

Ennek a szellemiségnek egyik állomásaként találtak egymásra a Pécsi Egyetemi Borbirtokkal, és választottak két magas minőségű és kitűnő évjáratú bort a SzínHáz borának.

Az egyik a kutatóintézeti birtok legmagasabb területén termett szőlőből készült a 2019-es Summa Pinot Noir, mely könnyed eleganciával rendelkező, beszélgetős bor magyar, francia és amerikai tölgyfahordókban érleléssel.

A nyár illatát hordozó életteli színben pompázó 2021-es Novum Rozé a másik bor, melynek üde ribizlit, málnát, epret idéző zamata és frissessége remélhetőleg a színház közönségének szintén kedvence lesz.

A tervek szerint az együttműködés folytatódik, a sajtótájékoztatón máris felmerült egy cirfandli is, mint igazi pécsi különlegesség, ami mindenképp szerepet, vagy akár főszerepet is kaphat már a közeljövőben.

Programajánló
2022. Június
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
2022. 06. 11. 15:00 - 20:00
Magtár Mecseknádasd, Mecseknádasd, Liszt Ferenc u. 73 .
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30