Kérem Várjon!
Cikkek
Kialakult a Pannon Borrégió Top25 idei mezőnye

Egy év kényszerszünetet követően idén ismét megrendeztük a Pannon Borrégió éves borversenyét. ahol a hegyközségi és borvidéki borversenyek legjobbjait mérjük össze egymással. A tavalyi verseny elmaradása úgy tűnik, motiválta a nevezéseket, hiszen több mint 30 százalékkal több bor érkezett, mint legutóbb. A zsűri kóstolt, értékelt és eredményt hirdetett: idén Villányból érkezik a legtöbb top-bor.

Győrffy Zoltán
2019. május 21. 10:23:54
Cikkek
Öt étel és ital párosítás az idei Gourmet Fesztiválról

Az idei Gourmet Fesztivál témája a paprika, a sercli és a sör, ami nem adott olyan egyértelmű útmutatást a séfeknek mint korábban az eper és mangalica, vagy a csirkepaprikás, így mindhárom elemmel különböző formákban találkozhatunk a fesztiválon. A sör megjelenésével idén több kisebb-nagyobb főzde söreivel is találkozhatunk a Gourmet-n, és a korábbi évek megszokott italkínálata is megmaradt, így senkinek nem kell aggódnia, hogy nem lesz mit innia a fogások mellé. Néhány étterem külön készült valamilyen ajánlással vagy együttműködéssel, de ez ne riasszon el senkit a kísérletezéstől, az alábbi öt párosítás csak a jéghegy csúcsa!

Jenei Balázs
2019. május 19. 10:34:48
Cikkek
Egy bor: Matalj Začinak 2017 (Negotin, Szerbia)

A ma esti palackom kvázi jelöletlen, a nyakán egy kis kézzel írt címke, Matalj Začinak 2017. Nemrég kaptam, de türelmetlen vagyok, és ki kellett bontanom. Odakinn esik az eső, utálom a szeles-esős időt, későre jár már, de egy pohárra még van idő.

Győrffy Zoltán
2019. május 14. 08:33:35
Cikkek
Halmai Csaba (Tüske Pince, Szekszárd)
Többször megfordultunk már a Tüske Pincénél, de mindig csak a Kadarka Túra egyik állomásaként. Eredményeiket, boraikat azonban évről évre figyelemmel kísérjük. A rendkívül meleg ősznek köszönhetően Halmai Csabával a pincészet udvarán, a diófa alatti padon beszélgettünk.
Szabó Berni
2019. május 13. 07:04:16
Cikkek
50 étel a nagyvilágból

50 étel a nagyvilágból címmel jelent meg a Pécsi Tudományegyetem rendhagyó szakácskönyve, amely 50 Pécsett tanuló külföldi diák receptjeit tartalmazza. Igazán remek olvasmány, sztorikkal és konkrét, megfőzhető receptekkel, egy olyan kötet, amelyből már jómagam is ajándékoztam egy tucatnyit külföldi vendégeimnek.

Győrffy Zoltán
2019. május 7. 10:14:01
Hírek
10. MTA Bora 2019 borverseny

Immár 10. alkalommal rendezték meg a Magyar Tudományos Akadémia Bora borversenyt, ahol hagyományosan 2 minőségi kategóriában, 7 bortípusban versengett 14 magyarországi borvidék 48 pincészetének 142 bora. Domián Emesével (DipWSET), aki idén a verseny egyik szervezője volt készítettünk egy villáminterjút.

Nyulasi Gábriel
2019. május 21. 07:10:44
Hírek
A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szakmai szervezetekkel együttműködve idén márciusban létrehozta a magyar bor új márkakoncepcióját. Az egységes, „Magyar bor - Személyesen” üzenetrendszert és a nyáron induló bor.hu egységes borászati webportált az MTÜ országos előadássorozat keretében személyesen népszerűsíti a szakma körében, amelynek első állomása Budapesten került megrendezésre, egy exkluzív workshop kíséretében. Pécsre május 29-én érkezik a személyes turné.
bori
2019. május 20. 21:02:48
Hírek

A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete május 15-én rendezte meg a hagyományos éves borbemutatóját, ahol a kísérleti borok segítségével, 45 bortételen keresztül értékelhették a vendégek az idén 70 éves jubileumát ünneplő intézet szőlészeti és borászati kutatómunkáját.

gyz
2019. május 17. 10:55:44
Hírek

A Millenárison 9. alkalommal tartott OTP Gourmet Fesztivál nem csak Magyarország gasztronómiai felhozatalának legjaváról ad teljes képet, de az utóbbi évekre a térség legjelentősebb ilyen jellegű eseményévé is vált, amelyre a környező országok mellett idén Oroszországból és Koreából is érkeznek neves fellépők. Az idei fesztivál vezérfonalát a paprika, a sercli, és a sör adja.

riedl
2019. május 13. 21:43:21
Hírek

Új köntöst kaptak a villányi Tiffán Ede Pincészet borai. A jól ismert logó maradt, a címkék viszont megjelenésükben letisztultabb külsőt kaptak. A váltás célja, hogy a borok eleganciájukat, harmóniájukat és a kifinomult villányi stílusukat megjelenésükben is tükrözzék. Az új arculat kidolgozása Králik Péter grafikus együttműködésével készült.

bori
2019. május 7. 07:46:51
Hirdetés
Programok
Hirdetés
Programajánló
2019. Február
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
2019. 02. 08. 8:00 - 2019. 02. 10. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
9
2019. 02. 08. 8:00 - 2019. 02. 10. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
2019. 02. 09. 10:00 - 2019. 02. 10. 18:00
Zsolnay Negyed Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37
2019. 02. 09. 11:00 - 18:00
Szekszárd Szekszárd, Béla király tér
10
2019. 02. 08. 8:00 - 2019. 02. 10. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
2019. 02. 09. 10:00 - 2019. 02. 10. 18:00
Zsolnay Negyed Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37
11
12
13
14
15
16
2019. 02. 16. 16:00 - 20:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
17
18
19
20
21
22
23
2019. 02. 23. 10:00 - 18:00
Magyar Mezőgazdasági Múzeum Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár
24
25
26
27
28
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés