Kérem Várjon!
Cikkek
Három Hétszőlő aszú és ami mögötte van

Hálátlan dolog karácsony után, vagy az új esztendő elején az aszúról írni, ilyenkor azt inni kell, már aki bírja a bejgli és a rengeteg egyéb aprósütemény mellett a további édességet és még nem kezdett bele a kötelező fogyókúrába. Igen ám, de a #koccintsaszuval kampány szervezőbrigádjának, no meg a Hétszőlő birtok nagylelkűségének köszönhetően három palack aszú is pihent a borhűtőmben, így bár nehezen találtam időpontot a kóstolásra (szigorúan köpni szoktam, de azért aszút nem öntünk ki, inkább vendégeket hívunk), végül csak kipattantak a dugók és elfogytak a borok.

Ercsey Dániel
2019. január 16. 08:12:42
Cikkek
- egyre jobban kíván egy jó bort
Novák Péter és felesége 2008-ban költözött Pécsről Kovácsszénájára, a Mecsek északnyugati lejtőin fekvő 50 fős faluba. Az események innentől felpörögtek: a következő évben már ő volt a falu polgármestere, a három és fél hektáros területen egyre gyűltek a kecskék, 2011-től pedig Péter sajtkészítéssel kezdett el foglalkozni egyre professzionálisabb szinten. Mostanra borászatok, éttermek keresik magas minőségű, érlelt desszertsajtjait. A Novák Sajtmanufaktúránál jártunk, riportunk a 2018/3 őszi számban jelent meg.
Apró Annamária
2019. január 14. 08:07:10
Cikkek
A Bányai-sztori

A Jóisten egy szerda délután leült kávézni, iszogatta, szürcsölgette a kis kávéját, aztán hogy, hogy nem, kezébe került egy ász: nézegette, forgatta és azon gondolkodhatott, hogy kinek dobja le?! Aztán elengedte és az valahogy ide hullott egy immáron costa ricai illetve egy konzekvensen magyarországi magyar: Bányai László és Tóth Sándor közé. Igy történhetett, hogy egy kalandosan Costa Ricára szakadt magyar ember első piacképes babkávéja a szekszárdi Lucky Cap mikropörkölőbe került, hogy aztán a párkák elkezdhessék szőni az alább olvasható történet színes tündér-szálait… (Tóth Sándorral a Pécsi Borozó 2018/3, őszi számában beszélgettünk.)

Váncsodi József Oberon
2019. január 11. 07:57:20
Cikkek
Két bor: Lelovits Tamás Portugieser Primőr 2018 és Ákos Cuvée 2016 (Villány)

Havonta egyszer-kétszer eljutok a Pannon Borbolt heti keddi kóstolójára, ahol alkalmanként olyan húsz friss, piacra lépő tétellel ismerkedhetek meg. Ritkán készül róla átfogó bejegyzés, mindenről felesleges is volna, például a tegnap kóstolt friss fehérek elég szomorú kezdést produkáltak, erről a jelenségről később lesz némi eszmefuttatás. Inkább csak egy-egy bort emelek ki olykor, amit érdemes akár magáncélú kóstolólistára is venni.

Győrffy Zoltán
2019. január 9. 10:15:54
Cikkek
Bősz Adrián, a Szekszárdi borvidék elnöke

A hegyközségi választások két borvidéken is új elnököt hoztak, elsőként Bősz Adriánnal beszélgettünk a Szekszárdi borvidék jövőjével, a tisztmegújítással, a generációváltással és az új elnökséggel kapcsolatban a Pécsi Borozó őszi számában.

Szabó Berni
2019. január 8. 08:24:54
Hírek

Ne a megszokott külsővel keresse a jövőben a szekszárdi Vida Pincészet borait. A címkék teljes átalakuláson estek át: a család neve helyett a borokról és a borvidékről mesélő grafikák kerültek a középpontba.

Csepe Erika
2019. január 17. 13:33:51
Hírek
Az amerikai Forbes magazin szilveszterkor megjelentetett egy összeállítást, melyben 27 mérvadó amerikai szakembert kérdezett arról, hogy vajon milyen borokat iszik a világ 2019-ben, mik lesznek a trendek. Magyar borokat sajnos senki nem említett, szerepel viszont a listán desszertbor, alpesi olasz borok, krétai görög borok, angol pezsgők vagy éppen a hibridek. Ami a legfeltűnőbb a cikkben, az a különösen sok spanyol vonatkozás. A 27 szakértőből 8 tartja úgy, hogy a 2019 valamilyen spanyol fajta vagy borvidék éve – ezzel Spanyolország a legtöbbet említett ország a cikkben.
bori
2019. január 16. 15:12:59
Hírek

A Made in Pécs Caféban rendezték meg január 4-én a Made in Pécs-díj 2018-as átadását. A népszerű pécsi városmagazin munkatársai évről-évre díjazzák az adott év kulturális, művészeti eseményeit, a vendéglátás, rendezvények, városépítés terén nyújtott értékes és innovatív kezdeményezéseket.

bori
2019. január 7. 06:57:28
Hírek

A Magyar Borszakírók Köre harmadik alkalommal teszi közzé azoknak a magyar termelők által készített száraz és félszáraz, fehér és vörös boroknak a „Super 12” listáját, amelyeket tagjai az elmúlt évi kóstolási tapasztalataik alapján a legjobbaknak ítéltek. A kiválasztottak továbbá közülük egyet-egyet a Magyar Bor Nagydíj 2018 nyerteseiként, amelyek ezúttal az egri Tóth Ferenc Pincészet 2016-os Egri Leányka Superior és a soproni Luka Enikő Pincészet 2015-ös Kékfrankos borai lettek.

bori
2019. január 5. 09:46:22
Hirdetés
Programok
Hirdetés
Programajánló
2018. Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
2018. 10. 06. 9:00 - 2018. 10. 14. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
7
2018. 10. 06. 9:00 - 2018. 10. 14. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
8
2018. 10. 06. 9:00 - 2018. 10. 14. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
9
2018. 10. 06. 9:00 - 2018. 10. 14. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
10
2018. 10. 06. 9:00 - 2018. 10. 14. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
11
2018. 10. 06. 9:00 - 2018. 10. 14. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
12
2018. 10. 06. 9:00 - 2018. 10. 14. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
13
2018. 10. 06. 9:00 - 2018. 10. 14. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
14
2018. 10. 06. 9:00 - 2018. 10. 14. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
15
2018. 10. 15. 18:00 - 21:00
Balkán Bisztró Pécs, Ferencesek u. 32.
16
2018. 10. 16. 18:30 - 21:00
CEWI (Hotel Zenit) Budapest, Apáczai Csere János u. 7.
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
2018. 10. 27. 17:00 - 22:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
28
28
29
30
31
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés