Kérem Várjon!
Dátum: 2018. 11. 19. 18:00 - 21:00
Helyszín: Balkán Bisztró Pécs, Ferencesek u. 32.
Ismerd meg déli szomszédaink borait és borkultúráját, kóstolj bele a gasztronómiájukba! Ez a fő mottója a szeptemberben induló Balkán Borklubnak, ahol november 19-én Montenegro: fekete hegyek, fekete borok tematikával rendeznek kóstolót.

A tervezett borsor:

Plantaže Crnogorski Krstač 2016
Plantaže Crnogorski Pro Anima Cuvée 2016
Plantaže Crnogorski Rose 2016
Plantaže Crnogorski Cabernet Sauvignon 2015
Plantaže Crnogorski Vranac 2015
Plantaže Crnogorski Vranac Pro Corde 2013
Plantaže Crnogorski Vranac Barrique 2013
Plantaže Crnogorski Vladika 2013

Helyszín: Balkán Bisztró (Pécs, Ferencesek utcája 32.)
Házigazda: Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője

Az előadással, vetítéssel kibővített borkóstolók
részvételi díja elővételben 4900 forint
(tartalmazza a borok, az ásványvíz és a felszolgált falatkák árát).

Jegyeket a Balkán Bisztróban lehet vásárolni!

Dátum: 2018. 11. 20. 18:30 - 20:55
Helyszín: CEWI (Hotel Zenit) Budapest, Apáczai Csere János u. 7.
Ismerd meg déli szomszédaink borait és borkultúráját, kóstolj bele a gasztronómiájukba! Ez a fő mottója az októberben indított Pécsi Borozó/CEWI Balkán Borklubnak, ahol második alkalommal (november 20-án) Isztria: a malvazija és a teran hazája címmel szerveznek előadással, vetítéssel kibővített borkóstolót.
A program tervezett borsora:

Vina Laguna Malvazija Istarska 2017
Fakin Malvazija Istarska 2017
Coronica Malvazija 2017
Matosevic Grimalda (Sauvignon Blanc, Malvazija, Chardonnay) 2016
+
Vina Laguna mediTERANeo 2015
Zigante San Stefano Teran Riserva 2014
Coronica Gran Teran 2013
Matosevic Grimalda (Merlot, Teran) 2015

Helyszín: Zenit Hotel (Budapest, Apáczai Csere János utca 7.)
Házigazda: Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője
és Ercsey Dániel, a winesofa.eu főszerkesztője, a Pécsi Borozó szerkesztője

Az előadással, vetítéssel kibővített borkóstolók
részvételi díja elővételben 5900 forint
(tartalmazza a borok, az ásványvíz és a kenyér árát).

Jelentkezni:
+36 30 360 6626
office@cewi.hu
Dátum: 2018. 11. 23. 9:00 - 18:00
Helyszín: Bock Pince Villány, Batthyány u. 15.
A Villányi borvidék 2018. november 23-án, pénteken 9.30 órától rendezi meg a IV. FRANC&FRANC Fórumot, melynek a villányi Bock Borászat konferenciaterme ad otthont. (7773 Villány, Battyány Lajos u. 15.)

A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első FRANC&FRANC nemzetközi konferencia és kóstolónap, amikor a Loire-menti cabernet franc termelőket és boraikat láttuk vendégül.

Az utóbbi három évben minden jelentősebb európai franc termelő régió bemutatkozhatott a fajtára fókuszáló szakmai eseményen, olyanok, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort. 

Az idei évben hangsúlyosan újvilági franc-okkal ismerkedve különösen izgalmas témákkal szeretnénk megtölteni a szakmai fórum programját.

A Villányi borvidék 2018. november 23-án, pénteken 9.30 órától rendezi meg a IV. FRANC&FRANC Fórumot, melynek a villányi Bock Borászat konferenciaterme ad otthont.  (7773 Villány, Battyány Lajos u. 15.)

A szakmai tanácskozáson az előadások mellett neves szakértők tolmácsolásában kóstolhatjuk meg classicus, premium és az idei évben először super premium kategóriában elérhető villányi, valamint a meghívott újvilági régiókból származó francokat.

A fórum programja:

8:30 - Regisztráció
9:30-13:00 Moderátor: Horkay András vezető, CEWI
Köszöntő - Bock József elnök, Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsa
Köszöntő - Gere Andrea szóvivő, Villányi Marketing Műhely
Köszöntő - Madaras Zoltán elnök, Baranya Megyei Közgyűlés

„Egység a sokszínűségben”: Franc-ok Villányból. 3 classicus – 6 premium – 3 super premium cabernet franc. (Előadó: Horkay András vezető, CEWI.)
classicus:
Bakonyi Péter Makár Villányi Cabernet Franc 2016
Lelovits Tamás Pincészete Villányi Cabernet Franc 2016
Rácz Miklós Tamás Villányi Cabernet Franc 2015

premium:
Domaine Mondivin Villányi Franc Quintessence 2015
Heumann Pincészet Trinitás Villányi Franc 2015
Stier Pincészet Villányi Franc 2015
Ruppert Borház Villányi Franc 2013
Gere Tamás és Zsolt Pincészete Villányi Franc 2012
Polgár Pincészet Cabernet Franc Kopár Szelekció 2012

super premium:
Gere Attila Pincészete Ördögárok-dűlő Villányi Franc 2015
Koch Csaba VinArt Pince Villányi Franc 2015
Riczu Tamás Borászata Villányi Franc 2015

A helyi ÉRTÉK! - Egy „Villányi-Villányi” – a térség gasztronómiai különlegességei. (Előadó: Pauli Zoltán, Pauli Consulting Kft.)

Mikrovinifikációs kísérletek: Erjesztési technológiák és cabernet franc (Előadó: Ruppert Ignác ügyvezető igazgató, Cellarius Kft.)

EBÉD

14:00-15:50
Moderátor: Peter McCombie, MW
Cabernet franc a nagyvilágban. (Előadó: Peter McCombie, Master of Wine)

Cabernet franc. A fajta, mely kilépett „csodagyermeke” árnyékából. (Előadó: Lori & Michael Budd, tulajdonos-borász, Daracena Wines – Kalifornia)

Chile, a sokszínűség kincsesládája. A Cabernet Franc három meglepő arca. (Előadó: Ximena Pacheco főborász, Pulso Wines - Chile)

15:50-16:05 Kávészünet

16:10-17:00 Cabernet franc-ok Dél-Afrikából. Előadó: Peter McCombie MW

A Franc Fórum 2018 évi értékelése. Peter McCombie & Horkay András

A 150 fős fórumon 40 belépőjegyet vásárló borkedvelő is részt vehet a szakmai meghívottak mellett, a jegyek ára 16.900 Ft, amely az egész napos (9.30-18.00) rendezvény részvételi díja, tartalmazza a kávészüneteket, az ebédet és a borkóstolókat is.

Jegyinformáció: https://www.jegymester.hu/hun/Event/8151983/Franc-&-Franc-Forum


A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Dátum: 2018. 11. 24. 8:00 - 18:00
Helyszín: Villányi borvidék Villány, Több helyszínen
2018. november 24-én, szombaton a villányi pincékben túrázva ismerkedhetünk meg a legújabb kiválasztott Villányi Franc-okkal a pincészetek személyes prezentálásában.

A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első FRANC&FRANC nemzetközi konferencia és kóstolónap, amikor a Loire-menti cabernet franc termelőket és boraikat láttuk vendégül.

Az utóbbi három évben minden jelentősebb európai franc termelő régió bemutatkozhatott a fajtára fókuszáló szakmai eseményen, olyanok, akik hisznek ebben az egyedülálló fajtában és önállóan is készítenek belőle bort.

Látogasson el Ön is a Villányban megrendezésre kerülő FRANC & FRANC Kóstolónapra és ismerje meg a cabernet franc sokszínű világát!

2018. november 24-én, szombaton a villányi pincékben túrázva ismerkedhetünk meg a legújabb kiválasztott Villányi Franc-okkal a pincészetek személyes prezentálásában.

Kóstolóhelyszínek:

 1. Csányi Pincészet
 2. Gere Tamás és Zsolt Pincészete
 3. Gere Attila Pincészete
 4. Günzer Tamás Pincészete
 5. Sauska Pincészet

A kóstolónapra szánt hazai borok mellett más európai és újvilági borvidékekről érkeznek vendégpincészetek, akik szintén bemutatják cabernet franc boraikat.

Legalább 40 villányi és külföldi pincészet boraival ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A pincészetek közötti közlekedést buszokkal biztosítjuk.

A rendezvényen öt busz közlekedik, amelyeket színkódokkal láttunk el. Minden busz programja azonos, csak a menetrendje változó. Az indulás és befejezés helyszíne természetesen szintén azonos.

A részvételi díj tartalmazza: a borkóstoló nap minden tételének kóstolását; az egyes helyszínek közötti transzfert; a kínált borkorcsolyákat, falatkákat; ebédet; egy kóstolópoharat; kóstolófüzetet jegyzetelési lehetőséggel; egy Villányi Franc emléktárgyat.

Villány, a cabernet franc természetes hazája várja a borkedvelőket.

Early bird ár október 1-ig 16.900 Ft

Normál ár november 22-ig 18.900 Ft

Jegyinformáció: https://www.jegymester.hu/hun/Event/8151984/Franc-&-Franc-Kostolonap-2018

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Dátum: 2018. 12. 08. 14:00 - 20:00
Helyszín: Littke Palace Látogatóközpont Pécs, Szent István tér 12.
A Pécsi Borozó idén első alkalommal rendezi meg a Pécsi Adventi Borszalont, ahol 40 pincészet és más kiállítók termékeit kóstolhatják meg az érdeklődők.

A Pécsi Borozó az egyetlen vidéki kiadású, de országosan terjesztett gasztronómiai és bormagazin, amely az idén első alkalommal rendezi meg az Adventi Borszalont december 8-án, ahol negyven pincészet és más gasztronómiai kiállítók termékeit kóstolhatják meg az érdeklődők. A Borszalon hiánypótló kezdeményezés, ahol a kulturált borfogyasztás és az ünnepi szezon jegyében négy ország tizenöt borvidékének negyven pincészete mutatja be százhúsz borát az érdeklődő közönségnek.

- Pécsett az elmúlt évtizedben biztosan nem volt ilyen kezdeményezés, ahol nem csupán a régiónk vagy egy-egy borvidék mutatkozik be, hanem határon innen és túl, szinte végigkóstolhatatlan merítést nyújtunk kiváló minőségű borokból – mondta el Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője.

A tavaly átadott Littke Palace méltó és elegáns belvárosi helyszínt biztosít a rendezvényhez, ahol újdonságként pop-up vinotékával is készülnek a szervezők.

- A borkóstolókon nagyon sokszor tetszik meg egy-egy bor, de ott legtöbbször nem tudjuk megvenni. A Pannon Borbolt most egy rögtönzött vinotéka segítségével valamennyi kóstolható bort elérhetővé teszi, a helyszínen kedvezményesen vásárolhatnak vagy akár rendelhetnek is a borokból, magáncélra vagy céges ajándékként, és a következő héten mi akár ingyenesen házhoz is szállítjuk a kért mennyiséget – tájékoztatott Filákovity Dusán, a rendezvény kiemelt partnereként közreműködő Pannon Borbolt ügyvezetője.

Az Adventi Borszalonon adják át immár második alkalommal a Pannon Borrégió Top5 étterme, pincészete és szálláshelye díjakat is, amelyekről a Pécsi Borozó olvasói és szerkesztősége döntöttek az ősz folyamán. A régió kedvenceinek kiválasztása már tavaly is nagy népszerűségnek örvendett és a vendégek körében is hamar presztízse lett az elismerésnek.

- Arról mindig nehezebb nyilatkozni, ki a legjobb, de mindenkinek vannak kedvencei, akik lehetnek akár közös kedvenceink is – vélekedik Győrffy Zoltán. – Ez vezérelt bennünket leginkább a díj létrehozásakor. Bízunk benne, hogy a pécsiek szívesen vesznek részt egy ilyen típusú borszalonon, hiszen hagyományt szeretnénk teremteni, minden év adventjének kezdetén felvonultatni az ország, sőt Közép-Európa legjobb borait az itt élőknek és vendégeiknek.

Az első Adventi Borszalonra kedvező elővételes jegyárakat szabtak a rendezők, hiszen mindössze 3000 forintos áron kaphatók a Littke Palace borszaküzletében, a Pécs Info Pontban, valamint online a pannonborbolt.hu oldalon.


Belépőjegyek kedvezményes, 3000 forintos áron kaphatók kizárólag elővételben október 15-től: Littke Palace borszaküzletében (munkanapokon 9-15 között), online a pannonborbolt.hu oldalon, valamint október 24-től a Pécs Info Pontban (Pécs, Széchenyi tér 1.). A belépőjegyek helyszíni ára 5000 forint.

Borász kiállítók:

 • 13. jul Plantaže (Montenegró)
 • Belward Pincészet (Pécs)
 • Bock Pincészet (Villány)
 • Cezar pincészet (Zala)
 • Csányi Pincészet (Villány)
 • Cseri Pincészet (Pannonhalma)
 • Frittmann Borászat (Kunság)
 • Galić Vina (Horvátország, Kutjevo)
 • Gere Tamás és Zsolt Pincészete (Villány)
 • Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló(Tokaj)
 • Hárs Pincészet (Pécs)
 • Hetényi Pincészet és Birtok (Szekszárd)
 • Holdvölgy Experience (Tokaj)
 • Jeruzalem Ormož (Szlovénia)
 • Kristinus Borbirtok (Balatonboglár)
 • Lisicza Borház (Pécs)
 • Littke Pezsgőpincészet (Pécs)
 • Mokos Pincészet (Villány)
 • Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet (Pécs)
 • Planina Borház (Pécs)
 • Polgár Pince (Villány)
 • Prantner Pincészet (Szekszárd)
 • Radó Pince (Pécs)
 • Redy Közösségi Stand (Villány)
 • Ruppert Borház (Villány)
 • Schieber Pincészet (Szekszárd)
 • Streit Zagonyi (Villány)
 • Sümegi Ákos Pincészete (Szekszárd)
 • Szabó Pince (Pécs)
 • Takler Borpince (Szekszárd)
 • Tiffán Ede és Zsolt Pincészete (Villány)
 • Tornai Pincészet-Somló (Somló)
 • Tüske Pince (Szekszárd)
 • Tűzkő Birtok Pincészet (Tolna)
 • Twickel Szőlőbirtok (Szekszárd)
 • Vida Borbirtok (Szekszárd)
 • Vina Belje (Horvátország, Baranya)
 • Vina Pinkert (Horvátország, Baranya)
 • Vinarija Krauthaker (Horvátország, Kutjevo)
 • Vylyan Pincészet (Villány)
 • Wassmann Pincészet (Villány)

Az Adventi Borszalon nem csak borokat mutat meg a régióból, itt lesznek a helyi termékeket előállító vállalkozók is:

 • Brill Pálinkaház (Harc)
 • Novák Sajtmanufaktúra (Kovácsszénája)
 • Trinitás Sajtműhely (Vókány)
 • Bogád-Hús
 • Fekedi Stifolder
 • Borkeksz (Pécs)
 • Pécsi Keksz Manufaktúra
 • Csoko-Láda csokibolt (Pécs)
Programajánló
2018. Június
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Hirdetés