Kérem Várjon!
Cikkek
Új séfétlap a Balkánban

Meghívtak bennünket Gadget kollégával, együnk, fotózzunk, beszélgessünk. Nevesített kolléga épp több hetes nem előrelátott koplaláson van túl, vagyis alig húsz másodperc alatt reagált az üzenetemre és pénteken végig is kóstoltuk, amit a pécsi Balkán Bisztró elénk tárt.

Győrffy Zoltán
2019. január 21. 12ó
Cikkek
Egy bor: Iločki Podrumi Rajnski Rizling 2017 (Horvátország)

Kaptam tavaly egy kis naptárt, egész vicces világnapok is fel vannak tüntetve benne, például, hogy január 20. a pingvintudatosság világnapja. Úgyhogy ma igyekeztem gyakran gondolni a pingvinekre, pingvines mesét olvastunk reggel a kislányommal és egy rajnai rizlinget, afféle északi pingvinfajtát választottam mai bornak is.

Győrffy Zoltán
2019. január 21. 07:36:51
Cikkek
Három Hétszőlő aszú és ami mögötte van

Hálátlan dolog karácsony után, vagy az új esztendő elején az aszúról írni, ilyenkor azt inni kell, már aki bírja a bejgli és a rengeteg egyéb aprósütemény mellett a további édességet és még nem kezdett bele a kötelező fogyókúrába. Igen ám, de a #koccintsaszuval kampány szervezőbrigádjának, no meg a Hétszőlő birtok nagylelkűségének köszönhetően három palack aszú is pihent a borhűtőmben, így bár nehezen találtam időpontot a kóstolásra (szigorúan köpni szoktam, de azért aszút nem öntünk ki, inkább vendégeket hívunk), végül csak kipattantak a dugók és elfogytak a borok.

Ercsey Dániel
2019. január 16. 08:12:42
Cikkek
- egyre jobban kíván egy jó bort
Novák Péter és felesége 2008-ban költözött Pécsről Kovácsszénájára, a Mecsek északnyugati lejtőin fekvő 50 fős faluba. Az események innentől felpörögtek: a következő évben már ő volt a falu polgármestere, a három és fél hektáros területen egyre gyűltek a kecskék, 2011-től pedig Péter sajtkészítéssel kezdett el foglalkozni egyre professzionálisabb szinten. Mostanra borászatok, éttermek keresik magas minőségű, érlelt desszertsajtjait. A Novák Sajtmanufaktúránál jártunk, riportunk a 2018/3 őszi számban jelent meg.
Apró Annamária
2019. január 14. 08:07:10
Cikkek
A Bányai-sztori

A Jóisten egy szerda délután leült kávézni, iszogatta, szürcsölgette a kis kávéját, aztán hogy, hogy nem, kezébe került egy ász: nézegette, forgatta és azon gondolkodhatott, hogy kinek dobja le?! Aztán elengedte és az valahogy ide hullott egy immáron costa ricai illetve egy konzekvensen magyarországi magyar: Bányai László és Tóth Sándor közé. Igy történhetett, hogy egy kalandosan Costa Ricára szakadt magyar ember első piacképes babkávéja a szekszárdi Lucky Cap mikropörkölőbe került, hogy aztán a párkák elkezdhessék szőni az alább olvasható történet színes tündér-szálait… (Tóth Sándorral a Pécsi Borozó 2018/3, őszi számában beszélgettünk.)

Váncsodi József Oberon
2019. január 11. 07:57:20
Cikkek
Két bor: Lelovits Tamás Portugieser Primőr 2018 és Ákos Cuvée 2016 (Villány)

Havonta egyszer-kétszer eljutok a Pannon Borbolt heti keddi kóstolójára, ahol alkalmanként olyan húsz friss, piacra lépő tétellel ismerkedhetek meg. Ritkán készül róla átfogó bejegyzés, mindenről felesleges is volna, például a tegnap kóstolt friss fehérek elég szomorú kezdést produkáltak, erről a jelenségről később lesz némi eszmefuttatás. Inkább csak egy-egy bort emelek ki olykor, amit érdemes akár magáncélú kóstolólistára is venni.

Győrffy Zoltán
2019. január 9. 10:15:54
Cikkek
Bősz Adrián, a Szekszárdi borvidék elnöke

A hegyközségi választások két borvidéken is új elnököt hoztak, elsőként Bősz Adriánnal beszélgettünk a Szekszárdi borvidék jövőjével, a tisztmegújítással, a generációváltással és az új elnökséggel kapcsolatban a Pécsi Borozó őszi számában.

Szabó Berni
2019. január 8. 08:24:54
Cikkek
Rumkóstoló a 19-ben

Az, hogy a rumok megítélése a hazai alkoholfogyasztók körében viszonylagos, aligha vitatható. Köszönhető ez az éjszakai életben vég nélkül a rummal (fehér) kólát elegyítő partiarcoknak, illetve annak, hogy valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva az emberek jelentékeny része nem kedveli a kuglófba belesütött mazsolát. Holott, éppen ez utóbbi kapcsán feldereng emlékeimben egy egyetemista társam, aki a cimborájával rendszeresen sütőrummal melegítette a lelket a csütörtöki egyetemi partik előszobáiban; ízlések és pofonok!

Váncsodi József Oberon
2019. január 4. 7ó
Cikkek
Egy bor: Jakob Cuvée 2012 (Slavonski Brod, Horvátország)

Egy vallomással kell kezdenem: a januárt a tartozások eltüntetésére terveztem be. Nagyon sok bor áll egy virtuális sorban, kóstolásra várva. Sokat kaptam ajándékba, sokat küldtek borászok véleményt várva, sokat vettem magam örömére, háromszor sok már bőven kitölti a januárt, feszített tempóban. Elsején egy olyan borral nyitottam a sort, amiről sok jót hallottam, de még nem kóstoltam sosem.

zoranka
2019. január 2. 07:38:07
Cikkek
Szerkesztői gondolatok

Akkor most jól megy a Pécsi Borozónak? Ezt kérdezték tőlem nemrég egy vacsorán. Mit mondhattam? Sosem volt jobb. Hiszen még megvagyunk, ami 11 teljes évet és 44 kiadott lapszámot követően akár sikerként is elkönyvelhető.

Győrffy Zoltán
2018. december 31. 12:48:02
Első Előző
1 2 3 4 5
Összesen 1646 db találat. 1/165 oldal.
Legolvasottabb
Hirdetés
Legfrissebb