Kérem Várjon!
Hírek
Innovatív borturizmus Szekszárdon
bori
2012 February 25.

Szekszárdra került a Pécsett átadott borturisztikai elismerés. A Dél-Dunántúli Régió Innovatív Borturisztikai Szolgáltatója díjat 2012-ben Németh János Pincészete kapta, borturisztikai gondolkodásukért és tevékenységükért, valamint különösképpen az Iván-völgyi Kadarkatúra kigondolásáért és megszervezéséért.

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter egy olyan alulról jövő kezdeményezés, mely megpróbálja helyzetbe hozni a régió azon borturisztikai szereplőit, akik önerőből nem biztos, hogy meghatározó pontjai tudnak lenni a térségnek. Összefogást igyekeznek kovácsolni, mely közelebb hozza a szolgáltatókat és arra készteti őket, hogy együtt, egymásért és a régióért tegyenek. A klaszter mögött álló két éves munkának látszanak az első gyümölcsei és remélhetőleg egy hosszú távon fenntartható folyamatot sikerült elindítani.

Ennek ékes bizonyítéka, hogy egy hasonlóan alulról építkező kezdeményezés eredményeképpen a semmiből létrejött Szekszárdon egy rendezvény, mely országosan elvitte a hírét ennek a híres bortermő vidéknek. Olyan kis pincészetek fogtak össze egy nagy közös cél érdekében, amelyek félretették saját szakmai hiúságukat és féltékenységüket, nem okozott gondot nekik egymás mellé állni és közösen hirdetni a bor szeretetét és népszerűsíteni a borvidék zászlós borát.

- A kezdeményezésnek ötletgazdaként állt az élére a Németh János Pincészet és éppen ezért, az Iván-völgyi Kadarkatúráért kell külön is elismernünk a borvidéket és azon belül is Németh Jánost és az ő pincészetét. Akik egyébként az egyik legaktívabb klasztertagkent mindenben nyitottak voltak és segítették a közösségi gondolkodást és tevékenységeket is - mondta el a díj átadásán Schmidt Győző, a borklaszter elnöke.

A Régió Idegenforgalmi Díjának továbbéléseként és egy új díj megalapításaként Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter a Dél-Dunántúl turisztikai díjainak átadásán február 24-én a szekszárdi Németh János Pincészetnek adományozta a Régió Innovatív Borturisztikai Szolgáltatója Díjat.