Kérem Várjon!
Hírek
Helyi termékek a fókuszban Szekszárdon
bori
2012 December 07.

Lezárult az Eco-Sensus Közhasznú Nonprofit Kft. „Fenntarthatósági tartalmú rendezvénysorozat a helyi termékek népszerűsítésére Szekszárdon” című projektje. A négy tudatformáló rendezvényből álló sorozat 2011 októbere és 2012 novembere között valósult meg Szekszárdon. 

2011 októbere és 2012 novembere között négy rendezvényből álló sorozatot rendezett Szekszárdon az Eco-Sensus Közhasznú Nonprofit Kft. Az események célja a helyi lakosság környezeti szempontok és helyi termékek iránti érdeklődésének felkeltése volt. A rendezvények részben új hagyományt teremtettek a városban, részben már meglévő alkalmakhoz kapcsolódva új elemként jelentek meg.

Az események fontos elemei voltak azok a szemléletformáló játékok, kérdőíves kvízek, akciók, amelyek egyaránt szóltak gyerekekhez és felnőttekhez, és amelyek a környezettudatos fogyasztást, így a helyi termékek fogyasztását ösztönözték, az azokról szóló ismereteket bővítették.

„Egyél közelről” Családi Rendezvénysorozat

A rendezvények (2011. november 11. - Márton-nap; 2012. május 6. - Májusi Családi Vasárnap, a Borvidék Félmaraton társrendezvénye; 2012. június 23.- Szent László-nap; 2012. szeptember 21-23.- Szüret) programjai és arculata is egységesek voltak, de az egyes események külön megjelölést is kaptak az alkalomhoz illő grafikai elemekkel. A májusi programhoz közösségi eseményként szőlőtelepítés kapcsolódott a Szekszárd északi kapujánál található körforgalomban. Az dísz-szőlőskert a helyiek tudatformálásában a projekt lezárultát követően, hosszú távon is hatásos.

A rendezvények összességében több mint háromezer embert mozgattak meg, de hírük és üzeneteik több tízezer megyei lakoshoz jutottak el rendszeresen. A visszatérő látogatók igazolták, hogy a helyi lakosság érdeklődik a helyi termékek, élelmiszerek és termelők iránt, a rendezvény egyértelműen hiánypótlónak bizonyult.