Kérem Várjon!
Hírek
Birskörte lett a legjobb magyar pálinka
bori
2013 April 22.

Birskörte pálinka nyerte el 2013-ban a Magyarország legjobb pálinkája címet az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen Gyulán. A zsűri a 14-ik Kisüsti Pálinkafesztiválon szombaton hirdette ki az országos pálinkaverseny eredményét, tudtuk meg az MTI tudósításából. Lovász Sándor, a pálinkafesztivál ötletgazdája és szervezője elmondta: a nyertes párlat a harci Brill Pálinkaház terméke (akik egyébként 3 champion díjat és 10 aranyérmet is begyűjtöttek - nem véletlenül lettek a verseny legeredményesebb pálinkafőzdéje), és mint nemzeti kincs, a hagyományoknak megfelelően december nyolcadikán, a pálinkafőzők védőszentjének, Szent Miklósnak a napján kerül be a Mezőgazdasági Múzeum vitrinjébe.

A  második alkalommal megrendezett Nemzetközi Pálinka-, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupára nyolc országból érkeztek minták, a kupa legjobb versenymintája címet a székelyföldi Potilis Nobilis vadmálna pálinkája kapta - mondta Lovász Sándor. Hozzátette: a minták száma alapján a zsűri romániai és szerbiai országgyőztes címeket adományozott. A szerbiai minták közül az első helyen a DiBonis cég vilmoskörte pálinkája végzett, a romániai minták közül az országgyőztes címet szintén a székelyföldi Potio Nobilis cég vadalma pálinkájával vitte el.

Az idei versenyre nyolc országból több mint 750 minta érkezett. 228 kereskedelmi főzde, bérfőzető és magánfőzető vett részt a versenyeken.