Kérem Várjon!
Cikkek
Tervezd meg a Bogyólét!
De legalábbis az új ruháját...
bori
2009 September 02.

A Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet ebben az évben is meghirdette címkepályázatát a Pécsi Tudományegyetemen, ám ezúttal nem csak a Művészeti Kar hallgatóitól várnak terveket, hanem az egyetem összes hallgatójától, a zweigelt-portugieser újbor, a Bogyólé arculatának megtervezésére. A pályázat beadási határideje szeptember 28.

A pályázók köre Pécsi Tudományegyetem jelenlegi és volt hallgatói, valamint a Művészeti Szakközépiskola diákjai.  Az első helyezett 15 ezer Vylyan Bogyólé palackon láthatja viszont munkáját, emellett ötvenezer forint alkotói díjat és 2 nagy karton Bogyólét vihet haza!

A pályázat határideje: szeptember 28.

Részletes információ: www.vylyan.hu

Iványi Emese 30/458-11-08


Kedves Pályázó,

 A villányi lankák „bozsoléja" a franciaországi Beaujolais Nouveau „bozsolé nuvo" hagyományait követve készül. E különleges borkészítés lényege, hogy maga a bor a bogyón belül születik, erre utal a „Bogyólé" elnevezés. A kis bogyólé november elején hagyja el a szülői házat és üdén, fiatalon kezdi meg hódító útját. Igen ám, de milyen köntösben? Hiszen tudjuk jól, hogy nem csak a belbecs, hanem a külcsín is fontos. A Bogyólé, mint minden fiatal, szeret öltözködni, főleg, ha egyedi tervezésű új ruhában pompázhat! A „stylistok" Ti vagytok, Művésznövendékek, itt a lehetőség a Bogyólé új címkeruhájának megtervezésére! Mi, a „szülők", a pályázat kiírói - bevallottan művészlelkek, művészetpártolók és lokálpatrióták - bízunk abban, hogy ráéreztek az újbor hangulatára, s a bor friss, gyümölcsös, üde jellege a címkén is tükröződik majd! Ja, és még egy dolog: A pályaműnek az önmegvalósítás mellett a „piacosságról" is szólnia kell! Nagyon fontos dolog az is, hogy a fogyasztóknál „átjöjjön" az, amiről a bor szól és már csak a címke egyedisége, pimaszsága, frissessége miatt is leemeljék a polcról és betegyék a kosárba! Ne feledjétek, a Bogyólével mutatja meg az arcát először az új évjárat! Rengeteg munka ameddig a szőlőből bor lesz, és mégis a címke az, ami felkelti a figyelmet, az az első felütés. Kívánunk nektek elmélyült munkát és inspirációt és azt, hogy érezzétek a feladat súlyát (a téma „habkönnyedsége" mellett természetesen!!) Kívánjuk még, hogy a Vylyannak legyen 2009-re a legütősebb újbor címkéje, amiről az egész szakma beszélni fog! Úgy legyen, kalandra fel!

A pályázók köre:

  • PÉCSI Tudományegyetem jelenlegi hallgatói

  • PÉCSI Tudományegyetem volt hallgatói - 30 éves életkorig bezárólag!  - és a pécsi Művészeti Szakközépiskola diákjai

A legjobb munka díjazása:

50.000 Ft alkotói díj
24 palack Vylyan Bogyólé 2009

Kiváló referencia!

A második helyezett: 12 palack Vylyan Bogyólé 2009.
A harmadik helyezett: 6 palack Vylyan Bogyólé 2009

Határidő: A pályázatot 2009. szeptember 28-án hétfőn 8.00 órakor zárjuk!


Formai követelmények: A címke választható méretei: 1.) Front: 90*120 mm, hát: 50*120 mm; 2.) Front: 120*80 mm, hát: 50*80 mm; 3.) Front: 50*140 mm, hát: 50*140 mm; 4.) Front: 100*72 mm, hát: 60*70 mm Vylyan logó: Kötött elem!! Színhasználat: Szüretkor a természet őszbe fordul, a bornak viszont ez az időszak jelenti a TAVASZT!

A címke összhatásánál, ezt a (vidám, élénk) hangulatot lehet megragadni. Gondoljatok arra, amit e friss, fiatal, üde, gyümölcsös bor jelent. Ha már a gyümölcsnél tartunk: maga az újbor még a friss gyümölcs élénk színében pompázik; málnaszín, cseresznyepiros.

A címke tervezésénél vegyétek figyelembe, hogy a borral töltött palack sötét színű. A Vylyan logó színe: - Színkódja(bordó) Pantone1945 V; vagy 4 szín bontásban: Cyan: 0, Magenta: 100, Yellow: 95, Black: 40 - inverze, fehér

Adatok a címkéken: „•"-jelöléssel súlyoztuk az adatok fontosságát a címkén. ••••: nagy hangsúlyt kap; • kis hangsúly, de minimum 3 mm-es betű.

Front címke: •••
Vylyan logó ••••
Bor neve: „Vylyan Bogyólé" ••
Fajtaösszetétel: „Villányi Zweigelt-Portugieser újbor" •
Minőségi kategória: „Villányi Védett Eredetű Classicus Bor" •
Évjárat: „2009" Villányi eredetvédelmi pecsét, a front-vagy hátcímkén, a jobb alsó sarkokban, 2cm-es átmérővel. A színe teljesen szabadon változtatható, a címke világához alkalmazva.

A hátcímkén, a front címkén szereplő elemeken felül még:

• Űrtartalom: „750 ml"
• Alkoholfok: „alc. 12,5 %vol."
„Termelte és palackozta: Vylyan Pincészet H-7800 Kisharsány, Fekete-hegy 092 hrsz."
Lot szám: „L9285"

Borleírás: „Újborunk a franciaországi Beaujolais Nouveau [bozsolé] hagyományait követve készül. E különleges borkészítés lényege, hogy maga a bor a bogyón belül születik. Erre utal a „Bogyólé" elnevezés.

A teljes fürtök oxigéntől elzárva, szénsavköpeny alá kerülnek, így a szőlőszemekben lévő enzimek hatására kezd erjedni a bor. Az eredmény friss, illatos, gyümölcsös, könnyed, ahogyan az egy igazi újborhoz illik. Hidegebben fogyasszuk, mint a vörösborokat általában, 12-13 ºC-on."

  • „DHC Villány"

  • a címke alján 12mm x 34mm üres hely kell az ean kódnak (amit a nyomda nyomtat rá).

Leadás: Elektronikusan és nyomtatva!

JPG/PDF formátumban a vylyan@vylyan.hu email címre. Csak a felsorolt formai követelményeknek megfelelő pályamunkákat bíráljuk el!

A legszebb munkákat kiállításon mutatjuk be, a címketerveket ezért kinyomtatva is kérjük leadni a Művészeti Kar Titkárságán (7624 Pécs, Damjanich u. 30. 1.em.).

Zsűri: PÉCSI Tudományegyetem Művészeti Kar, Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola, Vylyan

Nyomdai formátum:
A nyertes címkét a nyomda részére nyomdakész Corel, vagy Nyomdai PDF formátumban kell leadni (kifutó tónussal - 2 mm kifutóval, ha nincs tónus, akkor éles vágással)

Elérhetőségek:

  • Vylyan Pincészet, Iványi Emese: 72/579-731,30/458-11-08, vylyan@vylyan.hu

  • Művészeti Kar: 72/501-540 György Hajnal, Gerendy Jenő

  • Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola: 94/ 311-264 Ernszt András

A Vylyan logó és az eredetvédelmi pecsét megtalálható: a Művészeti Kar, valamint a Szakközépiskola Titkárságán, vagy kérhető emailen Iványi Emesétől: vylyan@vylyan.hu