Kérem Várjon!
Cikkek
Pekeskifli live
Főztünk és boroztunk a szerkesztőségben
zoranka
2012 March 12.

Hetek óta tervezgettük, aztán megtörtént. Közös vacsoraestet szerveztünk blogbarátunkkal: a pekeskifli.hu a Pécsi Borozó szerkesztőségében osztotta meg a sváb konyha titkait meghívott vendégeinknek. Nagyképűen mondhatjuk azt is, egy estére a szerkesztőségünk átalakult étteremmé, vendégeink kétségkívül jól érezték magukat. A menüsor összeállítása, finomítgatása, a borok kiválasztása, egy gyakorlatilag csak az alapokat nyújtó konyha átalakítása, hogy 12 embert vendégül tudjunk látni, nem kis kihívás volt.

A feladat nem volt egyszerű: a sváb konyha hagyományos fogásaiból úgy összeállítani egy menüsort, hogy a nem kifejezetten könnyű ételek mégis egy kellemes estét kiváltó menüsorrá álljanak össze. A fogások tartalma, az adagok mérete, az ételek párosítása borokkal, fejben és testben, elméletben és gyakorlatban is kihívás volt. De snaci barátunk, a pekeskifli.hu ezúttal séffé avanzsáló működtetője minden akadályt simán vett, mÁkos a konyhában, kenszei a vendégek között segítették a munkáját, meglepő módon, de olajozottan haladt minden.

A menü a következő volt:

  • Az érkezést és a szocreál környezetbe akklimatizálódást segítendő: Radó Pécsi Zöldveltelini 2011
  • Pekeskifli: Kvassay Villányi Olaszrizling 2011
  • Stifolder & friends: Kvassay Villányi Portugieser 2011
  • Tojásleves
  • Babos tészta: Hetényi Szekszárdi Kadarka 2009
  • Tunkes: Hetényi Szekszárdi Kékfrankos 2009
  • Black pekeskifli: Gere Tamás és Zsolt Pincészete Villányi Aureus 2007
  • Az est zárása, posztdesszert: Hárs Pécsi Cirfandli 2008

A teszt megtörtént, folytatását már tervezzük, hiszen a stábban vannak még lelkes gasztrobloggerek, a pincénkben vannak még borok, s érdeklődő barátaink sem kevesen...

A szerkesztőség megfelelő átalakulását nagy mértékben segítették a Bistro 48-tól kölcsönzött asztalok és székek, az étkészletet és evőeszközöket köszönjük a Pezsgőháznak, a dekorációt Szilvának!