Kérem Várjon!
Hírek
Megnyílt a Főtér
bori
2016 március 25.

Pécs egyik legemblematikusabb helyszínén, a Városháza Széchenyi térre eső sarkán nyílt meg március 17-én a Főtér bor és kávéház. 

A Főtér délelőtt kávézó, este borbár, azaz egy egész napos, igazi pécsi találkozóhely, mondta el róla Kocsis József, aki a tulajdonosok nevében köszöntötte a vendégeket a megnyitón. Kell ide egy olyan hely, ami egyszerre otthonos és elegáns, nyitott a pécsiek és az idelátogatók felé, jó borokat, kiváló kávét, de akár koktélokat vagy pálinkákat is kínál. Ahova már akár hét órától be lehet ülni reggelizni, kávézni, és ahova délután, majd este vissza lehet térni egy megbeszélésre, vagy éppen munka utáni lazításra egy pohár bor mellett.

A Főtér kínálata egyértelműen minőségre törekvő, ugyanakkor árszínvonalában a pécsi lehetőségekhez mérten is megfizethető. A borkínálat a szomszéd Bortársaság szinte teljes portfóliójára kiterjed, ebből legalább harminc tétel lesz poharazva, de további háromszáz tétel palackkal elérhető. Elérhetőek lesznek különlegességek, például a megnyitók is jelen voltak drávaszögi pincészetek és boraik, de nagy hangsúlyt fektetnek természetesen a baranyai borokra is, Villányból a Bock és a Sauska pincészetek gyakorlatilag teljes vertikuma elérhető lesz a Főtérben.

A gasztronómiai kínálatért Mikes Márk szakmai vezető a felelős, akit a Konyhafőnök televízióműsorból ismertek meg sokan. Az általa kreált snack étlap viszonylag szűk, ám izgalmas, és folyamatosan változó kínálatot biztosít, sok esetben a saját szederkényi farm kínálatára alapozva. Az egyik büszkeség a Charolais burger, amihez a bucitól a ketchupon át, természetesen a charolais marhahúsig minden helyi alapanyag, helyben készül.

A Főtér minden nap a reggel óráktól (hétköznap 7, hétvégén 8 órától) a késő esti óráig várja a vendégeket.

Legolvasottabb
Legfrissebb