Kérem Várjon!
Cikkek
Ma indult a gasztroexpo
Food Show Budapesten
bori
2011 June 03.

Ínyencekkel és gasztroőrültekkel lesz tele mától vasárnapig a Millenáris Park Budapesten. Food Show és Budai Gourmet fesztivállal indítjuk a nyarat. Lesz Tefal - Dining Guide Blogkóstoló, legjobb cukrászdák bemutatkozása, csokoládé manufaktúrák előadása, fűszer, olaj, sonka, szarvasgomba bemutató, főzőiskola gyerekeknek, konyhatechnikai kiállítás és nem utolsó sorban konferencia a gasztroturizmusról, a Bocuse d'Or versenyen nagy elismerést kiváltó kaviár hazai premierje valamint az Év Étterme cím jelöltjeinek kihirdetése mellett Közép-Európa tíz legjobb éttermének bemutatása.

A Millenáris legnagyobb csarnokában, kellemes kávéházi környezetben mutatkoznak be a rendezvény három napja alatt a legjobb cukrászdák és a Pelle-Molnár Kézműves Bonbon. A cukrászdák közül itt lesz az Auguszt, a magyar cukrászat forradalmasítója, Mihályi László (váci Desszert Szalon), az érdi Pataki és a solymári Zazzi. Varga Margit és Dr. Erdős Melinda természetesen visznek a méltán népszerű macaronjukból.

A Dining Guide 2011-ben már hetedik alkalommal hirdeti meg az Év Étterme címért zajló versenyt. Az előző évi tesztelések alapján a Dining Guide étteremkritikusai év elején közzétették a legjobb 20 étterem listáját a Toplista Gasztronómia magazinban. Ez a 20 étterem a kritikusok jelöltjeként vesz részt a versenyben. Ezeken az éttermeken kívül valamennyi zsűritag is jelölhet tíz-tíz éttermet az Év Étterme címre. A jelölések összesítése után a legtöbb nevezést kapott 80 étterem és a kritikusok által nevezett 20 étterem kerül be abba a mezőnybe, melyből az Év Étterme kiválasztásra kerül.

A Food Show egyik kiemelt programja a szombati, 12 órakor kezdődő Tefal - Dining Guide Blogkóstoló, ahol a népszerű gasztrobloggerek készítik el kultikus receptjeiket. A rendezvény keretében a látogatók nemcsak a monitoron keresztül képzelhetik el az ízeket, hanem a valóságban is megkóstolhatják a gaszrobloggerek főztjeit. A Blogkóstolón első alkalommal vesz részt Dolce Vita, Csak a Puffin, Gabojsza és Piszke, illetve már korábbi tapasztalataikat felhasználva érkezik Chili&Vanília, Fűszer és Lélek, Horasz, Lila Füge, Limara, valamint Lorien.

A CEEfood-díjat azért alapították, hogy a Közép-Kelet Európai régió legjobb éttermeit díjazzák. A két szakaszból álló versenyen tíz ország éttermei vesznek részt. Az első körben az egyes országok ínyenc szakértői nevezik az országuk legjobb éttermeit, majd ezeket az éttermeket hosszú tesztelési folyamat során a CEEfood nemzetközi zsűrije értékeli. A szavazatok összesítését követően június 5-én megrendezésre kerülő ünnepi vacsorán jelentik be az eredményeket.

Címkék