Kérem Várjon!
Hírek
Kulen és Stifolder: tanfolyam indul
promóció
2013 February 11.

IPA HUHR/1101/1.2.4/0007: COOLIN

A Kulen a Stifolder és más töltelék termékek és füstölt áruk érzékszervi észlelése és gasztronómiai hasznosítása

Tréning célja:

  • A Kulen és más, a határ mentén jellemző füstölt termékek érzékszervi észlelése és turisztikai menedzselése témákban szakemberek képzése.
  • A termékek gasztronómiai jelentőségének javítása, „csúcs gasztronómiába” való illesztése.
  • A fenti termékek harmonizálása a borokkal.
  • Más helyi termékek és a fenti termékek párosítása, harmonizálása (sajtok, asztalt gyümölcsök, lekvárok …stb.)

A fenti célokat elsősorban gyakorlati foglalkozások és a foglalkozások témájához kapcsolódó elméleti előadások segítségével kívánjuk elérni a következő program szerint:

1.      Február 23. Orfű       Mit kell tudni a Kulenről? (Kulen történelme, elkészítésének módja, a jagodnjaki Kulen előállításának bemutatása) Minden résztvevő a gyakorlatban is létrehozhat egy saját Kulent, jagodnjaki szakemberek irányításával.

2.      Március 23. A füstölt áruk és más helyi termékek harmonizációja. Termékkóstoló Baranyai helyi termékekről.

Dr. Szabó Géza előadása: Helyi termékek turisztikai hasznosítása és Terroir termékek minősítése és marketing szerepük

3.      Május 11. Részvétel az Orfűi Gasztro fesztivál szakmai programján

Előadó: szervezés alatt

4.      Május 25.

Szakmai kirándulás a fekedi Stifolder fesztiválra.

A Stifolder értékelési és minősítési rendszerének megismerése, bírálati gyakorlat.

5.6.7.8. Szeptember 12-15.:  4 napos intenzív borszakértői képzés a CEWI közreműködésével. A 4 napos középfokú borszakértő képzés célja a Kárpát medence és Európa legismertebb szőlő és borfajtáinak megismerése. Kiemelt figyelmet kap a Dél-dunántúli és a horvát úgynevezett kontinentális borvidék (határmenti terület). A tanfolyam fontos eleme a füstölt hentesáruk és a borok harmonikus párosításának megismertetése. A kurzuson való részvételnél előny, ha valaki már rendelkezik CEWI alapfokú borszakértő és borbíráló végzettséggel, mely tavasszal megszerezhető.

9.  Záró foglalkozás, interaktív vizsgázással.

A foglalkozás keretében játékos gyakorlati feladatokra kerül sor. Minden résztvevőnek be kell mutatni 2 „kedvenc helyi termékét”, melyből az egyik vagy kulen vagy  más töltelék áru kell legyen, míg a másik pedig szabadon választható. Ezen kívül ezekhez illő bort is prezentálni kell.

A tanfolyam tanúsítvánnyal zárul.

A jelentkezés lehetősége a fentiekben felsorolt előadási napokra külön-külön is adott, kérjük részvételi szándékát  2013. január 30-ig jelezze az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület

Postacím: 7625 Pécs, Vince utca 9/2.
Tel.: 0672/783-381

E-mail: info@pecsmecsekiborut.hu

banner
Programajánló
2019. Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
1
2
3
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
4
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
2019. 05. 04. 18:00 - 23:55
Bock Pince Villány, Batthyány u. 15.
5
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
6
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
7
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
8
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
9
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
10
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
11
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
12
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
13
14
15
2019. 05. 15. 9:00 - 14:00
PTE KPVK Aula (ex FEEK&PEK) Pécs, Szántó Kovács János u. 1.
16
17
18
2019. 05. 18. 17:00 - 21:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
19
20
21
22
2019. 05. 22. 14:00 - 16:30
PBKIK Pécs, Majorossy I. u. 36.
23
24
25
26
27
28
29
2019. 05. 29. 13:30 - 17:00
Littke Palace Látogatóközpont Pécs, Szent István tér 12.
30
31