Kérem Várjon!
Cikkek
Gasztrofalu hétvégén
„Orfű Kincsei” a Kemencés Udvarban
bori
2010 June 09.

Gasztronómiai napot rendeznek (hallal, vaddal, birkával, medvehagymával és mézzel) Orfűn, a Kemencés Udvarban június 12-én szombaton. A 10 órakor kezdődő Orfű Kincsei program keretében az ételek-italok mellett kiállítások, kézműves foglalkozások is lesznek.

A főszerep azért a gasztronómiáé: egész napos (szezonvégi) medvehagymás és mézes sütési bemutatók, A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége halászlevet főz majd. Villár Sándor méhész előad és kóstoltat, de a medvehagymás mézet is bemutatja a közönségnek. A Hosszúcser Vadász Egylet szarvaspörkölttel készül és mellé trófeakiállítással, íjászattal. Gergely Zsuzsanna karácodfai kecsketenyésztő és sajt készítő nemcsak sajttal és szalámival jelentkezik, de bemutatja a kecske megnyúzását és feldolgozását is (a bőrt még aznap lesózzák és kisorsolják). Almási Sándor Kossuth-díjas juhász a foglalkozás nép hagyományait, eszközeit mutatja be, s báránypörkölt főzésen túl juhásznótát, táncot és csomókötést tanulhatunk, de elleshetjük a somfabot kifűtésének fortélyát is.

Belépődíj: 500 Ft.