Kérem Várjon!
Hírek
A Fűszerünneppel indult el a Bor, Mámor, Pécs
bori
2016 május 04.

A tradicionális belvárosi fűszerültetéssel vette kezdetét szerdán a Bor, Mámor, Pécs Fesztivál, amely vasárnap estig várja pécsieket és a városba érkezőket gasztronómiai csemegékkel, finom borokkal és színvonalas programokkal a megyeszékhely főterére. Péntek délután a közönség is szavazhat Pécs Város Borára.

A fesztivál nyitányaként szerdán reggel a hagyományoknak megfelelően a Fűszerünnep keretében Pécs polgármestere óvodásokkal ültetett fűszernövényeket a városháza előtti virágágyásokba. Szerte a városban folyt az elmúlt napokban hasonló munka – nemcsak a közterületeken, de az udvarokban, társasházak előtt is.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere azt mondta, immár hagyomány, hogy tavasszal Pécs több pontjára - így a belvárosba, a városháza előtti virágágyásokba is - fűszernövényeket ültetnek.

Az akció jelzésértékű: az önkormányzat és Pécs főkertésze azt szeretné elérni, hogy időről időre egyre többen tegyenek hasonlóként, hiszen a friss, zöld fűszernövények megjelenésükkel, illatukkal hangulatos környezetet biztosítanak, emellett hasznosak is.

Hozzátette: idén a Fűszerünnep szerencsés módon egybeesik az eddigieknél jóval gazdagabb programsort, színvonalas koncerteket tartogató Bor, Mámor, Pécs Fesztivál nyitányával.

A rendezvény az idei év első belvárosi nagyfesztiválja. Mottója: ízek, illatok, tájak, hangulatok – merítés a legjobb borászatokból, sajtokból, pálinkákból, kézműves termékekből.

A Széchenyi téren szerdától 30 gasztronómiai pavilon és 27 kézműves kitelepülő várja május 8-ig a látogatókat. A 2014 óta töretlen népszerűségű fesztivál kiegészül az Extrém Grill Bajnoksággal is, melyen a 10 versengő csapat fogásait a látogatók is megkóstolhatják.

Az ingyenes szabadtéri koncerteken megannyi műfaj lesz jelen: a magyar népzenétől a punkon át egészen a reggae-ig. Igazi különlegességnek ígérkezik a Rendhagyó Prímástalálkozó, ami nem más, mint a népzene, a jazz, a rock és a klasszikus zene találkozása.

A fesztivál ideje alatt egyet fizet, kettőt kap akcióban vásárolható Örökség jegy a ZsÖK NKft. Infopontjain, amivel megtekinthetők a Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói, a pécsi világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem.

A Bor, Mámor, Pécs ad helyet a Pécs Város Bora választásnak is, ahol a résztvevők egy alapos kóstoló után megszavazhatják a Város Borát. Aki szeretne részt venni a választáson, jegyeket az Irány Pécs Széchenyi téri irodájában vásárolhat.

Legolvasottabb
Legfrissebb
Programajánló
2018. Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
1
2
3
2018. 08. 03. 17:00 - 21:00
Gasztroudvar Villány, (az Oportó előtt)
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
2018. 08. 17. 17:00 - 21:00
Gasztroudvar Villány, (az Oportó előtt)
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31