Kérem Várjon!
Cikkek
Falatokra szedték a borvidéket

Amikor azt mondjuk, hogy egy borvidék sokkal több a bornál, nem mindig értik. Akkor itt van ez a konkrét példa. A Villányi-Siklósi Borút szolgáltatóinak közös kezdeményezésére november közepétől új, helyi specialitás kerül a borvidék éttermeinek és pincészeteinek kínálatába. A Villányi Falatok névre keresztelt fogás – amely lehet akár előétel, borkorcsolya, vagy desszert  - minden esetben villára tálalva kerül a vendég elé. Ott jártunk mi is az első ötletelő-bemutatkozó villásbörzén.

Győrffy Zoltán
2014. november 12. 05:46:15
Cikkek
Negyvenhárom régiség a pince mélyéről

Kaptam egy meghívást, nagyon kedves borkedvelő emberek időnként összejárnak borklubozni, ők invitáltak meg egy kóstolóra. Az apropó egy pincefeltárás volt, lévén egyikük családjába éveken, évtizedeken át érkeztek borok, ajándékba elsősorban, amiket elraktároztak, elfektettek a pincében. A szervezők kiválogattak 43 bort, ezeket (szervezési nehézségek miatt végül) egyetlen hosszúra nyúlt estén teszteltük, vajon mennyire birkóztak meg az idő kihívásaival.

zoranka
2014. november 11. 05:50:16
Cikkek
A Pannon Borrégió 12 legjobb étterme
A Pécsi Borozó nemrégiben megjelent, Borkalauz - Wine Guide 2014/2015 magyar-angol, kétnyelvű kiadványa két listát is közöl. Az egyik a legjobb borok listája, a megelőző egy év Mustra-kóstolói alapján (ezt majd legközelebb adjuk közzé), míg a másik lista az éttermeké. A Pécsi Borozó 2013/2014 évi tesztelései alapján, miközben közel 30, javasolt, korábban is ismert, vagy más listákon már szereplő éttermet vizsgáltunk meg, összesen 12 olyan éttermet találtunk, melyek minden esetben 85 pont felett teljesítettek. Íme, a lista.
zoranka
2014. november 10. 05:57:38
Összesen 20 db találat. 5/7 oldal.