Kérem Várjon!
Cikkek
Zenézz borral

A hamburgi muskotály nem tartozik a legnépszerűbb fajták közé Magyarországon. Pedig talán nem vagyok egyedül vele, hogy oly élénken élnek még az emlékek bennem az otthoni, kiskerti hamburgikról. És kellemesek azok az emlékek. Tiszta és nagyon szép gyümölcsök jutnak eszembe. Sok helyütt találkozhatunk vele a nagyvilágban, a legnagyobb területekkel Franciaország, Kalifornia, Görögország és Románia rendelkezik. De kérdésre zoranka is egyszerre sorolja nekem a szerb hamburgikat (rozéban akár). Alapvetően azért népszerű fajtáról van szó, kicsit talán megkopott renoméval. Eredete bizonytalan, legutóbb az alexandriai muskotály és a frankenthali trollinger fajták gyermekének vélték. Hozzánk állítólag valamikor a 18. század közepén került. 

kenszei
2011. május 25. 8ó
Cikkek
Gasztroblogger és -olvasó találkozó

„Részletek egy soha el nem készülő szakácskönyvből”, sokak számára cseng ismerősen ez a mondat, hiszen így kezdődik a „Toma konyha” gasztroblog. Aki írja: Szabó Attila „egy hedonista festő”, más néven Toma. Oldala idén tavasszal fogadta az egymilliomodik látogatóját,  és Attila úgy érezte, ekkora érdeklődés megérdemel egy személyes találkozást az olvasókkal, ezért a Facebookon játékot hirdetett.

Kövesdi Miklós
2011. május 24. 8ó
Cikkek
Fröccs-kalauz: Dani Borozó

A Citrom utca a város leghangulatosabb sétálóutcája lehetne, ha nem lenne annyira bosszantóan kilencvenes évek. Stílustalan és jellegtelen, s csak azért nem randa, mert a Jókai utca felől beragyogja a Postapalota, dél felől pedig (saját felelősségre) körbesétálható várfal határolja. Nem a legmenőbb üzletek vannak itt (pedig lehetnének), és néhány vendéglátós is a zuzmószerű túlélésre tud játszani csupán. De legalább újranyitották a Caprit, és a jelek szerint már most jobb, mint az elődje. A süteményeket mellőzzük, mi a Citrom utca sötétebbik oldalán keressük a boldogságot.

a szerk.
2011. május 23. 8ó
Cikkek
Szekszárdi kirándulások

Bortúrán ismerkedhetnek az érdeklődők a szekszárdi borokkal. A félnapos túra során nemcsak a természetben és a környezetben lehet gyönyörködni, de az útvonal menti pincészetek borai is megkóstolhatóak. A program május-június-júliusban, szombatonként 10 órakor indul egy két órás városnéző sétával.

bori
2011. május 21. 8ó
Cikkek
Aranyérmes Szekszárdi Borok

Harmadik alkalommal látogattunk el az Aranyérmes Szekszárdi Borok kóstolójára, idén kis ráhangolódással, hiszen előtte még meglátogattuk Vesztergombi Józsefet. Nem titok: kiváltképp a kadarkája és a kékfrankosa miatt kerestük fel, említett két bor ugyanis most nem került be az aranyos borok közé.

Csiszer László
2011. május 20. 8ó
Cikkek
Amiket csak eperből lehet

Az eper az első gyümölcs, amely megjelenik tavasszal a piacok standjain, és átveszi a stafétabotot a téli vitamin ellátásunkról gondoskodó déli gyümölcsöktől. Ezért, meg mert finom, fogyasszunk sok friss epret, hiszen magas a C-vitamin tartalma, de ugyanakkor alacsony energiatartalommal rendelkezik. Az epret változatosan használhatjuk fel a konyhában, kipróbálhatjuk saláták, előételek hozzávalójaként, vagy fagylaltok, sütemények, desszertek, lekvárok alapanyagaként is. Következzék két klasszikus desszert epres változata, a két legjobb dolog, amely az eperrel megtörténhet.

Tündér
2011. május 19. 8ó
Cikkek
Verseny a Bistro 48-ban

Várnai Péter, az Aranykacsa Étterem konyhafőnökének menüje lett a legjobb az MNGSZ pécsi szakácsversenyén. A versenyen indulóknak háromfogásos menüsort kellett készíteniük, a zsűri ezek alapján választotta ki a legjobbakat.

bori
2011. május 18. 8ó
Cikkek
Fröccs-kalauz: Nappali Bár

Májusi eső aranyat, de a fröccsöző ilyenkor beltérbe kényszerül, persze nem lehet mindig a diófa alatt. A Király utca ilyen időben a legszomorkásabb, mert azt nem vethetjük se turista, se városlakó szemére, hogy nem énekel az esőben, de az éttermek, kávézók is üresek, vagy legalábbis nincsenek tele. Az új fröccsöző helyeknek örülünk, főleg ha a változás szelével érkeznek, és mást hoznak a kínálatba. Fröccsteszt rendhagyó módon kedden, reméljük tegnap senki nem szomjazott, csak helyet adtunk a TOP25-nek.

a szerk.
2011. május 17. 8ó
Cikkek
A nagyközönség június 18-án kóstolhatja meg a régiós borválogatottat

Idén negyedik alkalommal hirdette meg a Pannon Borrégió és a Pécsi Borozó a négy dél-pannon borvidék, Pécs, Szekszárd, Tolna és Villány regionális megmérettetését. Május 12-én rendezték meg a Pannon Borrégió TOP25 borversenyt, a régió legrangosabb boros vetélkedését. Minden eddiginél több bort neveztek a négy érintett borvidékről, 50 pincészet összesen 151 bora versengett a 25 helyért.

Pécsi Borozó
2011. május 16. 8ó
Cikkek
XIII. Tolnai Borvidék borverseny

A tolnai Hotel Thelenában megrendezett versenyen tavalyhoz képest kevesebb bor indult. A megmérettetés hagyományosan az előző év borainak alkalma, a nevezett minták nagyobb része 2010-es évjáratú volt.

bori
2011. május 12. 12ó
Összesen 2561 db találat. 186/257 oldal.