Kérem Várjon!
Cikkek
Szeptember elsején koccint az ország

Tavaly Pécs lett a legkedveltebb borvidéki nagyváros. Idén Pécs város napján címvédésre készülünk! Tavaly rendezték meg először országos szinten a koccintás napját. A verseny egyszerű: az nyer, ahol a legtöbben koccintanak egy adott pillanatban - ez az idén szeptember elseje, 16 óra lesz. Tavaly mintegy kétszázan jöttünk össze a Tettyén, idén ne elégedjünk meg ennyivel, hiszen meg kell védeni a legkedveltebb borvidéki nagyváros címet. Várunk mindenkit szeretettel szeptember elsején, Pécs város napján a Tettyére a Tüke Borházba! Koccintás pontban 16 órakor, érkezés-regisztráció 15 órától. A koccintáshoz a cirfandlit a Matias Borászat ajándékozza, poharat a helyszínen lehet kölcsönözni vagy mindenki hozhatja a saját kedvenc koccintós poharát! A Koccintást követően borpiknik pécsi borokkal a Tettyén, Babarci Bulcsú zenél: borozzunk együtt a borházban, a teraszokon, a szőlőben (ha hozol magaddal pokrócot).

zoranka
2012. augusztus 26. 20:45:36
Cikkek
Három bor: Polgár Villányi Pinot Noir 2003, 2004 & 2008

Úgy adódott, hogy egy estén három pinot noirt is megkóstoltunk, nem ez volt a fő cél, de ha már egyszer előkerültek, nem jutottak vissza a pince mélyére. Azt mondják, a pinot noir nem szereti a magyar délt, lévén hűvösebb vidékekhez szokott. Viszont a déliek meg szeretik a pinot noirt és folyton-folyvást kísérleteznek vele. Mi meg kóstoljuk rendületlen, mi mást tehetnénk.

zoranka
2012. augusztus 24. 09:04:15
Cikkek
Soltvadkert, Kiskőrös szubjektív

Amikor kézhez kaptam a Bayer meghívóját a kilencedik borversenyükre, legalább két érvet soroltam fel magamban, miért is írok vissza egy elfogadó választ. Az első, hogy kunsági borok tekintetében nagy a lemaradásom és még élnek az előítéleteim. A második, hogy még sosem jártam Kiskőrösön. A borversenyt sikerrel abszolváltam, alig volt több negyven bornál a bizottságban, a részleteket már közzé is tettük tegnap délután. Este viszont három borászat tucatnál is több tétele került a poharamba. És eljutottam Petőfi szülőházához is, rendes turista vagyok.

zoranka
2012. augusztus 23. 15:37:58
Cikkek
Helyi Ízek Hónapja

Egy fesztivál, ahol a helyi ízek a főszereplők: minden augusztusi hétvégén lehetősége van megismerni a garantáltan közeli forrásból származó ételeket és készítőiket. A Slow Food mozgalom mára Magyarországon is egyre népszerűbb – az Olaszországból indult kezdeményezés fontos célkitűzése, hogy az „őszinte”, helyi ízeket, a fenntartható élelmiszertermelést támogassa a nagyüzemi gyártással szemben.

X
2012. augusztus 16. 16:33:55
Cikkek
Megfőztük az Eszterbauer Tüke Bikavér 2009 párját

Néha bennünket is tesztelnek. A Pezsgőház minden negyedévben az adott szám legjobb, legmagasabban értékelt borához ajánl ételt, de ezúttal azt ajánlották fel, főzzük meg magunk az ételt, próbáljuk ki a konyhát. Megfutamodni nem lehetett, aki kétszáz kilométeres körben volt, eljött hagymát aprítani, odakozmált edényt mosogatni. Bár ezek közül egyiket sem kellett, azért aktív szerepet vállaltunk a marhapofa elkészítésében - de nem csak elkészítettük, meg is ettük, bizony.

zoranka
2012. augusztus 15. 7ó
Cikkek
Egy bor: Tűzkő Birtok Tolnai Tramini 2011

Mostanság valahogy úgy adódtak a dolgok, hogy több időt szánok mindenre. Nem is én, de valahogy így jön ki. Átgondoltabban írok, mondhatnám. Vagy csak lassabban. Egy pohár bor időnként túllendít a holtponton. Nem gyakran, még csak nem is minden este, pedig az éjszakába nyúló párbeszéd a monitorral minden éjjel adásban van. Ma éjszaka fehérborra gondolok, délelőtt interjúztunk, egy korty vöröset kóstoltam csak, milyen jólesett, magam is meglepődtem, de ma éjjel mégis fehérre vágyom.

zoranka
2012. augusztus 14. 7ó
Cikkek
Pannon Borrégió TOP25 off-program

A Pannon Borrégió TOP25 előestéjén az érdeklődő zsűritagok egy különleges kóstolón vehettek részt. A borújságírók, borászokból összeállt mikrobusznyi csapat a Belje Pincészethez látogatott el, a szemerkélő eső ellenére kibuszozott a szőlőbe, szemrevételezte a tavaly ősszel átadott új borászati üzemet, majd az 1526-os építésű pince feletti kóstolóteremben tíz olaszrizlinget kóstolt meg. Magyarok, horvátok, szerbek a rögtönzött zsűriben, vakkóstolón mérettetett meg hét hazai és három vendég bor.

zoranka
2012. augusztus 9. 7ó
Cikkek
Francia módi sütögetés

Amikor az estét egy pastis indítja, a grill felől húsok és fűszerek illata száll, és már az első rozé fröccs is (természetesen jól behűtve) az asztalon terem, ráadásul némi pétanque is kilátásban van, nem panaszkodom. A hétvégén a Schaár Erzsébet Múzeum kertjében rendezett francia grillpartit a Pezsgőház, megnéztük, megkóstoltuk.

zoranka
2012. augusztus 7. 7ó
Cikkek
Gasztrotéma

Mintha Hágendorn József eleve arra született volna, hogy előbb-utóbb élete során halboltot nyisson. Ha valaki meglátogatta már a H-Tenger Halboltot a pécsi Vásárcsarnok melletti tízemeletesek tövében, biztos, hogy nem távozott még üres kézzel, és néhány recepttel is gazdagodott. A középkorú úr olyan átéléssel és lelkesedéssel beszél a halakról, olyan odaadással végzi a munkáját, hogy a legjobb úton jár a halárusok felzárkóztatásában a (becsületüket szép lassan visszaszerző) „sztárhentesek” mellé.

Mester Zoltán
2012. augusztus 3. 06:09:25
Cikkek
Egy bor: Eszterbauer "Gyöngyöző" Szekszárdi Muscat Ottonel 2011

Ma este valamit bontani kellett, egy (két) pohár borral koccintani Gyurta Dani aranyérmére, világcsúcsára, hihetetlen szép úszására. A hűtőben ott volt egy bor, már egy ideje szemezgetünk, ha már úszás, akkor legyen valami buborékos, okoskodtam ezen logika mentén és kivettem a jól behűtött Eszterbauer Gyöngyözőt. A szekszárdi pincészet is felvette a kesztyűt és a burjánző gyöngyözőbor-divatra válaszolva elkészítette a saját változatát, mégpedig ottonel muskotályból. Csavarzárat megteker, tölt, koccint, ünnepel.

zoranka
2012. augusztus 2. 07:30
Összesen 2573 db találat. 161/258 oldal.