Kérem Várjon!
Hírek
Díjazták a Déli Fényt
bori
2019 January 07.

A Made in Pécs Caféban rendezték meg január 4-én a Made in Pécs-díj 2018-as átadását. A népszerű pécsi városmagazin munkatársai évről-évre díjazzák az adott év kulturális, művészeti eseményeit, a vendéglátás, rendezvények, városépítés terén nyújtott értékes és innovatív kezdeményezéseket.

Több népszerű kategória mellett kettőt érdemes kiemelni. Az év terméke kategóriában a Déli Fény kapta az elismerést, a pécsi borászok új közösségi boráról a Pécsi Borozó 2018/3, őszi számában lehet bővebben olvasni, de írtunk róluk itt is. A Made in Pécs ismertetője:
„Nagyon ráfért már a Pécsi Borvidékre egy olyan termék, ami tényleg kimagasló minőségű. A Pécsi Összhang nevű, pécsi bortermelőkből verbuválódott egyesület által életre hívott fehér borházasítás a Déli Fény. 2017-ben öt termelő készítette el, bemutatójuk idén augusztusban volt. A borászok könnyed, befogadható, de nem súlytalan házasítást akartak készíteni, egyfajta „fehér bikavért”. Szerintünk sikerült, kortyolgatjuk is folyamatosan! Gratulálunk!”

Érdeklődésünket egy másik kategória is felkeltette, Az év új vendéglátóhelye a Máriagyűdön már évek óta működő CzukorBorsó pécsi egysége lett. A szerkesztők szerint ezért:
„Gyöngyszem a Mecsekoldalban! Mindig örülünk annak, ha a fősodortól távol nyílik valami jó hely, éppen ezért örültünk nagyon a CzukorBorsó pécsi nyitásának. Merthogy Máriagyűdön már bizonyítottak az elmúlt években, és a nagy sikerre való tekintettel Pécsett is nyitottak egy üzletet. Helyben készült sütik, lepények, macaronok, torták, piték, ami mellé isteni kávé, limonádé, szörp választható, és akkor épp csak belekezdtünk a kínálat ismertetésébe. A gyönyörű belső térben felhőtlen minden eltöltött perc, a kiszolgálás kedvessége szívet melengető, csakúgy, mint a kisebb programok, amelyek várják az ide betérőket.”

A díjazottaknak mi is gratulálunk!