Kérem Várjon!
Hírek
Bormustrákra fel!
Téli aktualitások, tokaji édesek
bori
2019 October 04.

Ebben a hónapban dupla Mustrára várjuk a borokat az ország minden szegletéből. Illetve pontosítanék, a Mustrán valóban minden Magyarországon forgalomba helyezett bor részt vehet - itt a piaci aktualitásokat kósoljuk, amelyek újdonságok, mostanság kerültek piacra és érdemes őket bemutatni a nagyközönségnek. A másik tesztünk ezúttal egy tematikus tokaji édesboros mustra lesz, ahova a kései szüretelésű, szamorodni és aszú borokat várjuk. A szokásos Borozós Mustra-csapatot megerősítettük pannonborrégiós, budapesti és tokaji zsűritagokkal, sőt amerikai és szerb szakértők is érkeznek hozzánk.

Téli bormustrára várjuk a borokat

Az országosan terjesztett Pécsi Borozó a vidék legnagyobb elérésű gasztronómiai és bormagazinja. Egyik legolvasottabb rovatunk a Mustra, ahol az éppen aktuális, piacon lévő borokat mutatjuk be a nagyközönségnek.

A borok beküldése a következő, téli szám tesztjére, ahogy az elmúlt 12 évben, továbbra is ingyenes, mindössze 2 palackot kérünk eljuttatni, fogyasztói ármegjelöléssel, fajta, borvidék, évjárat és alkohol megjelölésével.

Következő Mustránkra a borok leadása személyesen 2019. október 22-ig lehetséges, a borokat Pécsett a Pannon Borbolt címén várjuk minden munkanapon 8-16 óra között: Pannon Borbolt Kft. 7625 Pécs, Nyírfa u. 18. vagy leadhatók a villányi, siklósi és szekszárdi hegyközségeknél.

Kérjük, minden esetben írják a dobozra: PÉCSI BOROZÓ MUSTRA!

Postacímünk: Vinoliva Kft., 7634 Pécs, Árvácska u. 3.

A Mustra rovatba csak a kóstolón legjobban szereplő borok kerülnek be, minimum 80 pontot kell elérnie egy bornak. Minden be nem került, de benevezett borról (kérésre) véleményt küldünk a nevező borászatnak. A Mustrán bármely, Magyarországon kereskedelmi forgalomban kapható bor indulhat.

****************************************************

Tematikus teszt: tokaji édesek

A Pécsi Borozó következő számában tematikus Tokaj-melléklet lesz, melynek részeként kiemelten foglalkozunk az édes borok helyzetével. Ehhez kapcsolódóan lesz egy édes boros tesztünk is, amelyen hazai és külföldi szakemberek vesznek részt.

A tesztre késői szüretelésű, szamorodni, aszú borokat várunk elsősorban.

Az édes kategóriába tartozó borok (kései szüret, szamorodni, aszú) beküldése a következő, téli szám tesztjére, ingyenes, mindössze 2 palackot kérünk eljuttatni, fogyasztói ármegjelöléssel, fajta, borvidék, évjárat és alkohol megjelölésével.

A tesztre a borok leadása személyesen 2019. október 22-ig lehetséges, a borokat Pécsett a Pannon Borbolt címén várjuk minden munkanapon 8-16 óra között: Pannon Borbolt Kft. 7625 Pécs, Nyírfa u. 18. vagy leadhatók a villányi, siklósi és szekszárdi hegyközségeknél.

Kérjük, minden esetben írják a dobozra: PÉCSI BOROZÓ ÉDES-TESZT!

Postacímünk: Vinoliva Kft., 7634 Pécs, Árvácska u. 3.